Hlavní obsah

Staré elektro recykluje už 1400 hasičských sborů

Novinky, Táňa Modlová

Bezmála 13 tisíc tun vysloužilých elektrospotřebičů se podařilo odevzdat k ekologické recyklaci od počátku roku 2011 do letošních prázdnin dobrovolným hasičům z celé České republiky. Přesně jich bylo 12 992 tun, z toho jen letos 3225 tun.

Foto: Táňa Modlová
Článek

Projekt kolektivních systémů pro sběr a recyklaci elektra ELEKTROWIN a ASEKOL s názvem Recyklujte s hasiči vstoupil letos úspěšně už do 7. ročníku. Nedávno se k němu připojil v pořadí už 1400. hasičský sbor.

Hasiči neustále zvyšují své sběrové úsilí, což je vidět na meziročním porovnání výsledků. Proti letošním 3225 tunám v období leden až červen stojí loňských 1616 tun.

Nový web, nová soutěž 

Novou podobu letos dostanou webové stránky projektu recyklujteshasici.cz. Budou modernější a vstřícnější k uživatelům. Projdou úpravou grafiky, nově umožní registraci a nahlášení svozu přímo na hlavní stránce nebo jednoduše prostřednictvím mobilního telefonu přímo z místa sběru.  

Hasiči ze zaregistrovaných sborů dostanou možnost zapojit se i do nové soutěže. Když natočí video ze svého sběru, mohou vyhrát zajímavé ceny. 

Absolutní vítězové mohou uspořádat hasičský ples, na který organizátoři projektu přispějí částkou 40 tisíc korun.

Pro sbor, který se umístí jako druhý, je připravených 15 sad dresů pro požární sport s jejich názvem a logem projektu. V pořadí třetí získá 15 hasičských šátků ve stejné úpravě. 

Hlasovat o nejlepší video mohou fanoušci od května do října na Facebooku, druhý listopadový týden pak budou vyhlášeny výsledky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám