Hlavní obsah

Sousedské setkání na Kampě si vychutnala i hladová nevěsta

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Kampě se stále něco děje, nemusí to být ani o víkendu, nebo ve svátek. Ctvrteční odpoledne bylo spíš komorní akcí, ale vydařila se, i počasí bylo přímo ideální. Lidí se tu sešlo spousty a dobře se bavili i krmili.

Foto: Vratislav Konečný

moravské lidovky sypali z nabíraných rukávů

Článek

Městská část Prahy 1 pořádala v rámci Sousedská setkání akci Staročeské máje. Nešlo ji  minout, cimbálovou kapelu Michala Horsáka bylo slyšet až na Čertovku a Karlův most. Svými moravskými lidovkami podporovanými houslemi a basou stahoval folklor posluchače na plac jako feromonový lapač brouka oškliváka kůrovce. S kapelou si mnozí pobrukovali melodie, či  se aspoň kývali do rytmu.  

Po muzice vystoupila mládež - folklorní soubor Jaro, zpívali a tancovali, dívky s věnečky na hlavách a kluci v krojích. Po omladině nastoupily seniorky, taneční skupina Medunky, ty to taky řádně rozbalily.

U stánku se prodávalo pěkně vyuzené vepřové, klobásky, pivo, limo, halušky a další dobroty. Vedle si sladkomilové mohli koupit koláče,   výběr byl bohatý.

Bezprostředním dojmem působili mladí svatebčané. Nevěsta zřejmě pohrdla svatební tabulí, nebo jí už měla dost, a dala si pěkně opečenou klobásu, o kterou se se svým životním partnerem dělila vsedě na podiu. Dojedli, pusu způsobně ubrouskem otřeli, piva si zavdali a odkráčeli.

Čtvrteční Kampa se vydařila, další akce budou brzy následovat.

Více o nich -www.praha1.cz/cps/akce-mestske-casti-kultura 

Reklama

Výběr článků

Načítám