Hlavní obsah

Ski areál Razula opět obnoví večerní lyžování

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích v pátek a sobotu 21. a 22. ledna opět nabídne návštěvníkům večerní lyžování. To bylo v týdnu zrušeno, aby sjezdovky při oblevě příliš netrpěly.

Foto: Ski areál Razula

Výhled ze sjezdovky Razula do karlovického údolí Léskové.

Článek

Přestože se teploty v týdnu pohybovaly nad nulou, sněhové podmínky jsou na hlavních sjezdovkách Razula a Horal stále dobré díky dostatečné vrstvě technického sněhu. Leží na nich asi 45 cm sněhu. Pokrývka se tak od minulého týdne ztenčila jen nepatrně.

Večerní lyžování se koná od 18.30 do 21 hodin, běžná provozní doba přes den je od 9 do 16 hodin. „V posledních dnech v některých jiných oblastech na horách sice pršelo, nám se ale naštěstí déšť většinou vyhnul. Navíc během týdne už také přes noc mrzlo, takže sjezdovky jsou v dobrém stavu. Předpovědi počasí slibují, že o víkendu by měly být pro lyžování opět velmi dobré podmínky, tak snad dorazí dost lyžařů. Srdečně je na Valašsko zveme,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Návštěvnost ski areálu v tomto týdnu „zachraňovaly“ lyžařské výcviky. „Pomohly nám nejen školy, ale zčásti i příliv lyžařů ze sjezdovek, které kvůli oblevě dočasně rušily provoz. Navíc mnohé lyžaře láká naše bonusová akce Lyžuj a plav, díky níž mohou jít se skipasem na hodinu zdarma do nových termálních bazénů v hotelu Horal,“ doplnil Leo Bača.

Termální bazény s vyhřívanou mořskou vodou ze současné oblevy, která nutí návštěvníky hledat při pobytu na horách náhradní program, úspěšně těží. „Přes týden se denně přijde vykoupat v průměru 150 lidí, o minulém víkendu jich dorazilo rekordních 230. Podobná situace nejspíš nastane i o tomto víkendu. Příliv lidí možná bude nutné regulovat, proto větším skupinám doporučujeme, aby si vstup rezervovaly telefonicky předem,“ doplnil manažer termálních bazénů Martin Pařízek. 

Ski areál Razula také od čtvrtku do neděle pořádá další prodloužený gurmánský víkend v Gril srubu Razula, tentokrát věnovaný hovězím specialitám. V pátek 21. ledna od 19 hodin se v gril srubu koná country večer s kapelou Sjezdaři.   www.razula.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám