Hlavní obsah

Sinuhet vystoupí v pražském Kaštanu

Novinky, Štěpánka Kubíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noví zástupci alternativně/popové scény Sinuhet zahájí klubovou sezonu v pražském Kaštanu.

Foto: Kontra Production

Sinuhet

Článek

Zakladatel projektu Milan Urza předal loňský rok pěvecké žezlo éterickému hlasu mladičké Barbory Mochowé,a dal tak vyniknout křehkým písním oplývajícími ledově planoucí atmosférou. Fanoušky zve na koncert těmito slovy: “Za zvuků větru v korunách neviditelných stromů, za svitu svíc, které nikdy nedohoří, za temného lesku břečťanu, kterým pomalu zarůstají naše mikrofonní stojany, zahrajeme písně z připravované desky i nějaké úplné novinky.“

Milan Urza tvoří společně s Michalem Mihokem (klávesy, syntetizéry) a Jirkou Hesem (basová kytara) rovněž avantgardní stálici První hoře. Skupinu Sinuhet charakterizuje snový až intimní pop s přirozeně prokreslenými melodiemi a zároveň čitelným, ale nevtíravým hitovým potenciálem. Pilotní dvojsingl k připravovanému albu tvoří skladby "Eyes Wide Open" a "No One Can" a vznikl ve studiích Entlaab, Svárov a ve studiu Mirka Chyšky (J.A.R., Jana Lota aj.), který se taktéž postaral o mix a mastering.

Mezi další koncerty, které proběhnou v září, bude patřit vystoupení 20.9. na Festivalu Křídla a 27.9.černošickém Clubu Kino.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám