Hlavní obsah

Silnice druhé třídy, po níž je lepší vůbec nejezdit

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na překážkovou dráhu místo silnice si již Češi v řadě případů byli nuceni zvyknout. Jednou z komunikací podobného druhu je silnice druhé třídy z Liběšinic do Roudnice nad Labem. Podle sdělení ze správy a údržby silnic Ústeckého kraje by měla být brzy opravena.

Foto: Ondřej Kořínek

Dírám na silnici se nevyhnete.

Článek

Pokud jste si zrovna koupili nové terénní auto a chcete je vyzkoušet a zároveň nechcete ničit les nebo pole, nabízíme jednu silnici v severních Čechách. Silnice číslo 240 a její úsek mezi Liběšicemi a Roudnicí nad Labem.

Jakmile vyjedete z obcí, kterými tato silnice křižuje, je pouze na vás, čemu budete při řízení dávat přednost. Brzy ale poznáte, že asfalt, nebo to co po něm zbylo, bude nejlepší volba. Na této silnici jsou místa, kterým se nevyhnete ať děláte co děláte. Auta jedou sotva desetikilometrovou rychlostí, přejíždějí do protisměru, řidiči kroutí hlavami a tlumiče dostávají zabrat. Stařenka s košíkem trávy se smutným obličejem podotkla, že se bojí po této silnici jezdit i na kole.

Asi nejhorší situace je mezi obcemi Chotiněves a Hrušovany a poté mezi obcemi Polepy a Chodouny. Na ostatních místech to ale není lepší. Na značkách ukončujících obec proto můžete vidět rovnou značku omezující rychlost na 50 km/h. V noci jsou díry na silnici ještě zrádnější.

„Silnice II/240 u obce Chodouny bude vyspravena v nejbližší době pokládkou nového živičného koberce. Nyní je tato akce ve fázi výběrového řízení,“ sdělila Lenka Holovská ze správy a údržby silnic Ústeckého kraje. „Pokud se nikdo neodvolá, měly by být do konce května podepsány smlouvy. Potom záleží na harmonogramu zvolené firmy, ale nastupují na to většinou okamžitě, takže podle mého odhadu by se tak mohlo stát začátek června,“ dodala Holovská.

Místním obyvatelům tak nezbývá než čekat a doufat, že zrovna jejich cesta přijde na řadu, ještě než si budou muset vyměnit tlumiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám