Hlavní obsah

Radnice 13 chce seniory přitáhnout na pétanque

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pétanque je zejména mezi francouzskými seniory velmi rozšířená zábava. Vypadá jednoduše, ale ovládnout techniku i taktiku vyžaduje trénink. Týmy se u skleničky dobrého vína nebo moštu dokáží vyhecovat doběla, umění hodu je prestižní záležitostí. Radnice Prahy 13 doufá, že přitáhne i naše seniory.

Foto: archiv radnice

Slavnostní otevření hřiště

Článek

Středisko sociálních služeb Prahy 13 (Trávníčkova 1746) má od 10. září hřiště na pétanque, které splňuje oficiální parametry pro tuto hru. Provoz hřiště a dvou nových cvičebních prvků zahájil starosta Prahy 13 David Vodrážka spolu se svými zástupci Alešem Marečkem a Davidem Zeleným, ředitelem střediska Jiřím Maškem, Helenou Dvořákovou ze společnosti Colmex (instalace strojů) a Radomírem Ptáčkem z firmy Zkrat, která budovala hřiště.

Na cvičební stroje přispěla částkou 31 tisíc korun Nadace správného životního stylu, zbývajících 50 tisíc korun uhradila MČ Praha 13, která financovala i vybudování hřiště na pétanque za 75 tisíc korun. Sportovní areál se třemi cvičebními prvky byl na zahradě střediska otevřen již v červnu 2012.

"Nyní přibyly další dva cvičební stroje, které seniorům nabídnou nové možnosti cvičení - procvičování chůze a uvolnění svalů pasu a zad. Hned po slavnostním otevření hřiště byl zahájen první otevřený turnaj v pétanque O pohár starosty Prahy 13, kterého se zúčastnilo 12 tříčlenných seniorských týmů,” informoval mluvčí radnice Samuel Truschka.  

Pro větší rozšíření a propagaci tohoto sportu mezi seniory připravilo Středisko sociálních služeb Prahy 13 ve spolupráci s občanským sdružením Pétanque tréninky s profesionálním trenérem, které se uskuteční v areálu střediska 17. září a 1. října vždy od 14.30 hodin,” dodal Samuel Truschka.  

Reklama

Výběr článků

Načítám