Hlavní obsah

Prvňáci si zasadili ve školním areálu své stromy

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři nové slivoně, konkrétně myrobalány třešňové, ozdobily areál 11. ZŠ v Baarově ulici na Borech, které zasadily děti ze tří prvních tříd této školy. Na žádost ředitelství školy je přivezli místostarostové plzeňského centrálního obvodu Radoslav Škarda a David Procházka, kteří dětem se sázením pomohli.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Děti sázení bavilo, okolo děr na stromky byl neustále chumel dětí. Kluci se předháněli, kdo bude zasypávat kořeny hlínou, holčičky běhaly s plastovými kropáčky pro vodu.

Při práci měly spoustu zvídavých otázek, na které jim trpělivě odpovídal místostarosta David Procházka, který přiložil ruku k dílu: „O stromky musíte pečovat, neboť jsou vaše. Nesmíte nikomu dovolit, aby je ničil, a až budete školu vycházet, uvidíte, jak budou velké.”

Zručnost v práci se zahradním nářadím ve spolupráci s dětmi prokázal i 1. místostarosta obvodu Radoslav Škarda. „Nákup tří stromků je pro obvod malá investice, ale pro děti obrovská radost,“ řekl po úspěšném vysazení stromků.

Vysazené stromy dorůstají do výšky pět až sedm metrů a vytváří kulovitou či vejčitou korunu. Jejich listy jsou temně vínově červené a na jaře se na stromech objevuje obrovské množství růžových květů. Plodem jsou jedlé, červené peckovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám