Hlavní obsah

Prohlídky zámku Mníšku zavedou děti mezi pohádkové skřítky

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 13. a 14. ledna se opět otevírají brány zámku Mníšku. A to nejen do komnat, ale i do věže nebo do sklepení. Pro děti jsou tentokrát připraveny Pohádkové prohlídky a Putování za zámeckými skřítky.

Foto: Anna Čelouchová

V lednu je zámek otevřen každý víkend.

Článek

V sobotu 13. ledna bude děti zámkem provádět mníšecká princezna. Při prohlídce malé a velké jídelny, slavnostního sálu, pánského a dámského salónku nebo pracovny bude dětem dávat pohádkové hádanky. V každém z pokojů se jedna pohádka schovala. Jednu děti poznají třeba podle kamen, jinou podle dýmky nebo květin na stěně.

V neděli 14. ledna bude zámek patřit skřítkům. Snad budou mít děti štěstí a skřítci se jim neukáží ve své zvířecí podobě. Jeden se totiž přeměňuje v hada, jiný v kuře, další v pavouka. Jinak jim to ale celkem sluší. Připomínají třeba pohádkového dědečka, bílého kuchaříčka nebo sečtělého profesora. Každý si pro sebe vybral jednu z komnat, kde se zabydlel.

Kromě Pohádkových prohlídek v sobotu a Putování za zámeckými skřítky v neděli je možné po oba dny navštívit také pohádkový svět v Kouzelném sklepení zámku, výtvarné tvoření v ateliéru nebo vyhlídku z půdy hodinové věže. Na klasických prohlídkách první a druhé trasy jsou k vidění interiéry z doby baroka i z počátku 20. století.

Reklama

Výběr článků

Načítám