Hlavní obsah

Praha 6 díky spolupráci s Univerzitou Karlovou nabídne unikátní sportovní možnosti

Novinky, Adam Halmoši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečné lanové centrum, Centrum městské pohybové rekreace v areálu FTVS pro školy, děti a občany Prahy 6, turnaje žákovských a dorosteneckých přeborů nebo olympiáda seniorů - to vše zajistí historicky první memorandum Prahy 6 s FTVS Univerzity Karlovy.

Foto: Adam Halmoši
Článek

Obě strany memorandum podepsaly ve středu v19. června. Vybrané akce a sportoviště budou pro zúčastněné zdarma a s garancí jedné z nejprestižnějších sportovních fakult v Česku.

„Sportovní areál fakulty, jeho polyfunkční hřiště a lanové centrum bude už od června pro naše děti, školy a občany k využívání zdarma. Turnaje žáků nebo olympiáda seniorů jsou v Praze 6 vyhlášenými akcemi a jsem ráda, že je budeme pořádat společně s fakultou a jejími odborníky,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Lanové centrum se již v červnu otevřelo v areálu fakulty v Praze-Veleslavíně. Lanové centrum tvoří 12 vysokých lanových překážek a nízkých lanových drah. Je vybudováno v přirozeném prostředí vzrostlých stromů a je první ze čtyř částí unikátního Centra městské pohybové rekreace. Centrum budou tvořit ještě tři další části - venkovní tělocvična, hřiště pro pohybové aktivity seniorů a hřiště pro parkur. Dokončeno má být už letos na podzim.

„Toto je naše vůbec historicky první memorandum o vzájemné spolupráci s městskou částí. Žáci škol, senioři ale i další občany Prahy 6 budou mít jedinečnou příležitost, jak využívat náš sportovní areál a na určité akce navíc budeme mít své experty, kteří dokážou poradit jak správně cvičit nebo na co se při tělesném pohybu zaměřit,“ řekl Vladimír Süss, děkan Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze.

„Hodně si slibujeme od připravovaného projektu s pracovním názvem Děti pojďte ven!. Během příštího školního roku totiž chceme otevřít opravená i nová sportoviště u našich základních škol šestkovým občanům, především našim dětem. Různé sportovní hry a další pohybové aktivity budou pravidelně probíhat pod odborným dohledem a dozorem studentů fakulty, kteří si tak splní své povinné praxe,“ uvedl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro školství, sport a volný čas.

Co je v plánu?

"Sportovní areál FTVS pro občany Prahy 6" - od června 2013 budou otevřeny sportovní areály FTVS veřejnosti Prahy 6, na kterých bude připravena celá řada pravidelných organizovaných cvičení. 

"Lanové centrum v areálu FTVS" Lanové centrum FTVS bude otevřeno pro objednané skupiny žáků základních škol Prahy 6 zdarma.

"Turnaje - finále žákovských a dorosteneckých přeborů Prahy 6" Ve spolupráci s Prahou 6 poskytne FTVS ve vybraných termínech sportoviště areálu pro děti Prahy 6. FTVS bude na akcích oficiálním spolupořadatelem.  

"S Prahou 6 sportujeme v každém věku" V říjnu – 1. 10. 2013 - se v areálu FTVS uskuteční sportovní den seniorů Prahy 6.  

"Pohyb do škol a školek" Oba subjekty budou usilovat o další využití sportovních areálů při základních a mateřských školách mimo výuku pro potřeby obyvatel Prahy 6. Rozvoj areálů bude v souladu s výukovými trendy, ale i pro potřeby volného času.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám