Hlavní obsah

Pozvánka na kurzy Recovery Škola zotavení

Novinky, Roman Hrůza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statistiky uvádí, že v České republice vyhledá okolo 6 procent osob péči psychiatra a meziročně se jejich počet zvyšuje. Ve skutečnosti je osob trpících psychickými problémy ještě více, ale specialistu díky stigmatu psychiatrie nenavštíví.

Foto: Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví

Ilustrační foto

Článek

Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví nyní pořádá pro pacienty samotné nebo jejich rodinné příslušníky vzdělávací kurzy Recovery Škola zotavení. Široká škála kurzů nabízí témata spojená s duševním zdravím a nemocí. Na vytváření vzdělávacích programů i na výuce se spolu s odborníky z pomáhajících profesí podílejí lidé s vlastní zkušeností s duševním onemocněním.

„Kurzy jsou určeny jak lidem s duševním onemocněním, tak i jejich blízkým, jejichž role může být v procesu zotavování klíčová. Posilujeme umění stavět na silných stránkách jednotlivce a orientovat se na budoucnost,“ říká Petra Kubinová z Centra pro rozvoj péče o duševní zdraví.

Kurz Sebeřízení - 17. 4. 2018

Jak zvládat obtíže spojené s duševním onemocněním? Budeme diskutovat o tom, jak nemoc dostat pod kontrolou, nebo jak včas zachytit varovné příznaky. Nabízíme prostor pro vzájemnou inspiraci v tom, jak se cítit lépe, porozumět sám sobě, jak posílit své sebevědomí a jak hledat vnitřní motivaci.

Kurz Zotavení (Recovery) - 24. 4. 2018

Lze se uzdravit z vážné duševní nemoci? Je zotavení možné? A je pro každého? Jakou roli hraje v životě důvěra, naděje a odhodlání vyrovnat se s nemocí a žít plnohodnotný život? Základní kurz Školy zotavení seznámí studenty s konceptem zotavení (Recovery).

Další kurzy:

10. 5. 2018 Finanční gramotnost 

15. 5. 2018 Sebeprezentace

23. - 24. 5. 2018 Mezilidské vztahy jako součást zotavení

6. 6. 2018 Stigma a self-stigma

19. 6. 2018 Jak komunikovat s lékařem nejen o medikaci

21. 6. 2018 Sociální sítě

Organizátorem kurzů je Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví. Kurzy se konají na adrese Řehořova 10, 130 00 Praha 3 a všechny jsou zdarma. Více informací o kurzech naleznete na www.cmhcd.cz případně u projektové manažerky Petry Kubinové – tel. 774 393 704, email kubinova@cmhcd.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám