Hlavní obsah

Postrach Vsetína skončil ve vazební věznici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazební věznice putoval ve středu 15. listopadu třiatřicetiletý násilník ze Vsetína kvůli napadení a zranění tří lidí.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„V minulých měsících bezdůvodně napadl a zranil několik mužů, kteří skončili v nemocnici. Vzhledem k tomu, že by již několikrát trestán za majetkovou i násilnou trestnou činnost, mu hrozí až desetileté vězení,” sdělil v pondělí 20. listopadu policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Policejní komisař násilníka obvinil z trestných činů těžké ublížení na zdraví, ublížení na zdraví a výtržnictví. Spojuje jej s třemi případy násilností ze Vsetína od konce července letošního roku. Podal i návrh na uvalení vazby, kterému soud vyhověl.

„Třiatřicetiletý muž bez zjevné příčiny napadl ve středu 8. listopadu ve vsetínské místní části Ohrada kolemjdoucího sedmadvacetiletého muže. Bez varování ho udeřil pěstí a odešel. Mladík utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici a léčení. Policisté násilníka našli a předvedli na služebnu,“ řekl policista.

Zadrženému rváči kriminalisté přičetli i dva případy z minulých měsíců. Koncem července podle policejního mluvčího totiž opět bezdůvodně napadl v centru Vsetína dvaačtyřicetiletého muže. Bušil do něj pěstmi a v úderech pokračoval i po pádu oběti na zem. Také tento napadený skončil v nemocnici.

„V polovině srpna opět poblíž vsetínského centra po slovní rozepři napadl sedmatřicetiletého muže nejprve pěstmi a k útoku použil i skleněnou pivní sklenici. Napadený muž se navíc ještě zranil po pádu. I tomto případě následoval pobyt zraněného v nemocnici,“ popsal další rváčův skutek Vladislav Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám