Hlavní obsah

Policie dopadla hledaného společníka modelingové agentury

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští kriminalisté dopadli hledaného ukrajinského společníka modelingové agentury Models Agency Tomáš Rosputniak. Bude obviněn z několika trestných činů a hrozí mu i vyhoštění z ČR.

Článek

Kriminalisté zadrželi ukrajinského společníka, který byl manažerem již neexistující modelingové agentury. Spolu s ním je vyšetřován i majitel agentury, která nese jeho jméno. Ten ale s policií spolupracuje. Modelingová agentura slibovala budoucím modelkám nafocení photobooku a vybírala na něj zálohy. Photobook ale modelky ve většině případů nedostaly. Informovali jsme o tomto případě přibližně před měsícem.

„Čtyřiatřicetiletý Ukrajinec vystupoval jako zástupce modelingové agentury a nabízel zájemcům služby spojené s tímto odvětvím. Například sliboval zajištění nafocení photobooku, nebo zajištění kurzů pro budoucí modelky. K zajištění těchto služeb nikdy neopomněl vybrat finanční zálohu předem, nabízené služby ale nikdy nezajistil,“ uvedl tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle policie se měl muž zdržovat nelegálně na území ČR od roku 2005 a škoda, kterou způsobil poškozeným, dosahuje částky jednoho miliónu korun. Ale ani ta nemusí být konečná, protože se mohou objevit další poškození.

„Obviněný dále poškozoval cizí práva, kdy se na základě kradených dokladů totožnosti nechával zaměstnávat, nebo si objednával služby od různých společností, které následně neuhradil,“ doplnil Tomáš Hulan.

Muž je obviněný z trestných činů podvodu a poškozování cizích práv a současně s tím policisté oddělení pobytové kontroly zahájili s mužem správní řízení k vyhoštění z České republiky.

Policie vyzývá další poškozené, aby se přihlásili na jakoukoliv služebnu Policie ČR nebo na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám