Hlavní obsah

Pohádkové neděle nabízejí ve Zlíně zábavu pro malé i větší diváky

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ze série pravidelných divadelních představení mohou v neděli 27. února shlédnout děti a jejich rodiče v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko ve Zlíně. Již druhá letošní pohádková neděle slibuje dětem hned dva kratší pohádkové příběhy – Kouzelnou píšťalku a Labutí pannu.

Foto: Téměř divadelní společnost

devítíhlavý drak z představení Labutí panna

Článek

Děti se mohou výjimečně  těšit na dvě zhruba dvacetiminutové pohádky, tentokrát v podání Téměř divadelní společnosti z Českých Budějovic.

První - Kouzelná píšťalka - vypráví o Pedrovi, kterak ke kouzelné píšťalce přišel a stal se nejbohatším kupcem v kraji. Druhá (Labutí panna) popisuje příběh o velké lásce mladého myslivce k labutí panně a je plná přátelství, kouzel a dračích hlav.

„Naše kočovné loutkové divadlo hraje s různými typy loutek (padesáticentimetrové marionety, javajky a jiná „udělátka“) za doprovodu „živých“ ruchů a hluků a samozřejmě s přímým zapojením diváků,“ uvádí loutkoherec a autor loutek Téměř divadelní společnosti Viktor Pirošuk.

Potvrzuje tím záměr Zlatého jablka připravit pro děti zajímavý program, v rámci kterého mohou i ty nejmenší rozvíjet svoji iniciativu a přímo se na něm podílet.

Vstup na představení je opět zdarma a začínají vždy v 10 a v 15 hodin v dětském koutku.  

Reklama

Výběr článků

Načítám