Hlavní obsah

Plzeňští plavci si z Jihlavy přivezli 34 medailí

Novinky, Adéla Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní 30. ročník Mezinárodního mistrovství České republiky v plavání Masters letos hostila Jihlava. Pro plzeňské plavce byl mítink velmi úspěšný. Domů přivezli 34 medailí.

Foto: Petr Buble

Start závodu 800m volný způsob ženy. Plzeňské plavkyně ve žlutých čepičkách.

Článek

V uplynulém víkendu 17. - 19. května se družstvo plzeňských plaveckých Masters zúčastnilo Mezinárodního mistrovství České republiky v plavání.

Hostitelskou organizací se stal Jihlavský plavecký klub Axis, v jehož domovském bazénu se závody konaly. Mistrovství se tentokrát oproti loňsku konalo v krátkém, tedy v 25metrovém bazénu.

34 medailí pro Slávia VŠ Plzeň

Starty plavců plzeňské Slávia VŠ byly velmi úspěšné. Desetičlenná výprava totiž přivezla do Plzně hned 34 medailových umístění. Celkem plzeňští získali 15 zlatých, 13 stříbrných a 6 bronzových medailí. Tým tvořily převážně ženy, ale ani muži se nenechali zahanbit a v celkovém hodnocení bodovali.

Úspěch i ve štafetách

Desetičlenný tým tvořili: Petr Buble, jež je zároveň trenérem plzeňských Masters, Adéla Černá, Lucie Červenková, Petra Chocholatá, David Finger, Šárka Fridrichová, Markéta Kubešová, Ida Kubrová, Vlastimil Havlíček a Petra Soukupová.

Na dvoudenním klání se jim zároveň podařilo velmi úspěšně reprezentovat plzeňskou Slávii i ve čtyřech štafetových závodech.

V absolutním pořadí se neztratili

V absolutním pořadí se povedlo proměnit svůj výkon Petrovi Bublemu na tratích 200 metrů prsa a znak ziskem kovu nejcennějšího. Bronz bral ještě na 100 metrů prsa. Vlastimil Havlíček v obou svých individuálních startech úspěšně bodoval, a získal tak zlatou medaili na trati 50 metrů volný způsob a bronzový kov ve sprintu na 50 metrů motýlek.

Plzeňské plavkyně téměř ovládly trať 800 metrů volným způsobem, kdy stříbrnou příčku obsadila Lucie Červenková a bronzovou Petra Chocholatá. Při účasti jedenácti evropských států se jedná o krásný úspěch.

Pan-Americké hry

Jihlavský plavecký klub také přichystal medailistům hodnotné ceny, mezi něž patřil i výběr piv jihlavského pivovaru Ježek. Cenu si však vítězové příliš neužijí, část z výše jmenovaných plavců se totiž připravuje na blížící se Pan-Americké hry, kde budou reprezentovat Českou republiku.

Nezbývá, než držet jim palce, aby v prvních dvou červnových týdnech nasbírali co nejvíce bodů a vyplavali si pěkná umístění i na závodech takového formátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám