Hlavní obsah

Plzeňská architektura očima profesionálních fotografů

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Smetanových sadech byla pod širým nebem zahájena výstava, která přináší zajímavé a především netradiční pohledy na nejnovější plzeňskou architekturu.

Foto: Jan Kaše

Nová výstava ve Smetanových sadech v Plzni

Článek

V pondělí 29. června byla před budovou Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje zahájena výstava s názvem Plzeňská architektura v novém tisíciletí, přinášející prostřednictvím objektivů profesionálních fotografů úžasné pohledy na stavby, které v Plzni vznikly za posledních patnáct let.

„Setkáte se tváří v tvář s mnohdy netradičními pohledy na stavby určené ke kulturnímu či sportovnímu vyžití, ale i se zajímavými rodinnými a bytovými domy, sídly firem či mosty a lávkami. Nechybí ani vybrané interiéry či mateřská škola,“ dočteme se na výstavě.

Zájemci si tak mohou prohlédnout například krytou běžeckou dráhu nového atletického stadionu ve Vejprnické ulici, budovu Techmanie, dřevostavbu mateřské školy ve Chvojkových lomech, přestavbu divadelních teras Divadla J. K. Tyla, ale také „Slunce opírající se do fasády Plzeňského vědecko-technologického parku zvýrazňuje vlnící se křivky objektu, který svým umístěním v borovém lese odkazuje na severskou architekturu,“ jak popsal svou fotografii Petr Polák.

Výstava potrvá do 23. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám