Hlavní obsah

Plameny kompletně zničily osobní automobil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.
Aktualizováno

Technická závada v motorovém prostoru způsobila v sobotu 24. srpna odpoledne na parkovišti ve Valašských Kloboukách na Zlínsku požár osobního automobilu. Majitel se sice snažil plameny uhasit, ale neúspěšně.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

„Příčinu požáru stanovil vyšetřovatel hasičů ze Zlína, nikdo nebyl zraněn a škoda dosáhla 50 tisíc korun,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Informaci o požáru přijali hasiči v 14:15 hodin. Operační důstojník k události okamžitě vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk a Brumova.

„Už v době příjezdu první cisterny byl osobní vůz kompletně v plamenech. Hasiči okamžitě natáhli jeden vysokotlaký proud a v dýchací technice požár lokalizovali. Po dochlazení konstrukcí a kontrole vraku vozu ohlásil velitel zásahu v 14:38 hodin celkovou likvidaci požáru,“ sdělil Pavel Řezníček.

Podle zjištěných informací řidič osobního vozidla zastavil auto na parkovišti, a jakmile zpozoroval kouř z motorového prostoru, ihned jej odtlačil do volného prostoru, aby nebyly ohroženy další vozy. Pomocí práškových hasicích přístrojů se snažil požár uhasit, bohužel neúspěšně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám