Hlavní obsah

Opilý mladík se pokoušel odjet z parkoviště v Bílině, zastavili ho policisté

Novinky, František Krejčí

Přestože média i policie každý den varují řidiče před riziky jízdy pod vlivem alkoholu, stále se najde mnoho těch, kteří si prostě rady k srdci vzít nehodlají. Takové nezodpovědné chování předvedl mladík, který se v úterý v podroušeném stavu pokoušel odjet z jednoho Bílinského parkoviště.

Foto: Městská policie Bílina

Dopravní nehoda - ilustrační fotografie

Článek

V úterý hodinu po půlnoci přijalo operační středisko Městské policie v Bílině oznámení o podezřelém pohybu osoby na jednom z bílinských sídlištních parkovišť. Hlídka, která se na místo dostavila, zajistila mladíka, který se z parkoviště pokoušel odjet. Důvodem jeho zadržení byl fakt, že mladík byl v silně podroušeném stavu. Orientační dechová zkouška, které se řidič na místě podrobil, prokázala více než dvě promile alkoholu.

Strážníci na místo přivolali hlídku Policie ČR, která si řidiče podezřelého ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky převzala k dalším úkonům. V případě odsouzení může být mladík potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

Díky upozornění občanů a rychlému zásahu strážníků tak bylo patrně zabráněno i možnému tragickému konci. To by totiž mohl být následek jízdy se dvěma promile alkoholu v krvi, a to zejména proto, že řidič měl nejspíše namířeno do místa bydliště vzdáleného třicet kilometrů od Bíliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám