Hlavní obsah

Operní hvězdy zazpívají na benefičním galakoncertě v pražském Rudolfinu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gabriela Beňačková, Štefan Margita, Dagmar Pecková, Roman Janál, Jana Šrejma Kačírková, Pavel Černoch nebo německá sopranistka Anja Silja zazpívají na benefičním galakoncertě, který se uskuteční 24. listopadu v Sukově síni pražského Rudolfina.

Foto: Opera Plus

Světově proslulá sopranistka Gabriela Beňačková bude jednou z největších hvězd benefičního koncertu.

Článek

V rámci slavnostního večera budou současně vyhlášeny výsledky prvního ročníku Cen čtenářů Opery Plus.

Benefiční galakoncert, který bude moderovat Jitka Novotná, připomene čtyři roky existence portálu Opera Plus.

"Čtyři roky sice nejsou v životě zas až tak příliš dlouhá doba, nicméně pokud místo počtu dnů existence Opery Plus dosadíme články, které za tu dobu u nás vyšly, nacházíme se již dávno mezi plnoletými. Tím spíš se proto zvláště poslední dobou snažíme náš portál náležitě „zaopatřit“, tak aby se ve světě dospělých neměl za co stydět,” uvedl šéfredaktor portálu Vít Dvořák.

„Ano, vzhledem ke stoupajícím aktivitám Opery Plus je to v mnohém ohledu docela obtížné, třeba už jen proto, že náš vůbec první grant, který se nám před pár měsíci podařilo získat, je vskutku o symbolické výši, tedy mnohonásobně nižší, než s jakým mají možnost pracovat srovnatelná tištěná periodika. Avšak za ony čtyři roky jsme se už dávno naučili spoléhat výhradně sami na sebe. A tak se letos zrodila myšlenka, se kterou právě dnes před vás předstupujeme. Rozhodli jsme se nabídnout nejen všem našim příznivcům, ale milovníkům krásných hlasů vůbec prožití výjimečného večera, ze kterého by vedle potěšení a zážitku přítomných mohly profitovat i naše, či chcete-li vaše stránky. Totiž: uspořádat benefiční galakoncert ve prospěch Opery Plus, přesněji řečeno stejnojmenného občanského sdružení, které je vydavatelem tohoto portálu," dodal Dvořák.

Dnes je už však jasné, že benefiční galakoncert nabídne setkání s legendami české, ale i zahraniční opery, stejně jako i s vybranými top zpěváky, jejichž jména v současnosti patří (nejen) na českých scénách k těm nejvíce žádaným. Patří k nim sopranistka Jana Šrejma Kačírková, držitelka operní Thálie 2012, stejně jako nadějná sopranistka nastupující generace Barbora Perná, v zahraničí stále žádanější tenorista Pavel Černoch či nadějný basista Josef Škarka.

Benefiční galakoncert pro Operu Plus se uskuteční v neděli 24. listopadu od 19 hodin v Sukově síni Rudolfina v Praze. Majitelé vstupenek 1. kategorie jsou v závěru večera zváni na osobní setkání se sólisty koncertu při sklence sektu. A ještě jedno překvapení: v průběhu galakoncertu budou vyhlášeni vítězové prvního ročníku Cen čtenářů Opery Plus.

Více informací nabídne Opera Plus na svých stránkách koncem léta, kdy bude odstartována čtenářská anketa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám