Hlavní obsah

Obří smaragdové draky pokřtí ve Starých Hradech

Novinky, Ivana Kvasnicová

Na hradu a zámku Staré Hrady u Jičína se konají v sobotu 15. června slavnosti draků, dračic a dráčků z pohádek čaroděje Archibalda I. Dračí slavnosti představí další ze starohradských pohádkových bytostí - Obří smaragdové draky.

Článek

Především děti zaujmou pohádkové bytosti, které se usadily na hradě a zámku – draci, dráčkové, dračí princové i rytíři.

Udatný rytíř nebo opravdová princezna vás zavedou do tajemného okruhu Zámecké pohádkové sklepení, kde našli svůj domov umounění čertíci, vodníci, skřítkové, strašidláci i draci. Navštívíte tu také lesní a ledové království, pohádkovou hladomornu, čertovskou a vodnickou domácnost, rodinku starohradského obra Zelijáše, velkého ochočeného draka Třífrňáka, palác plný skřítků a mnoho dalších překvapení.

Novinkou letošní sezóny jsou Obří smaragdoví draci, kteří se do okruhu Zámecké pohádkové sklepení probourali z pěti pater starohradských podzemních katakomb.

Hrad a zámek Staré hrady navštíví také Monika Marešová s rodinou, aby na Dračích slavnostech pokřtila Obří smaragdové draky.

Na dračí oslavě se můžete dále těšit na velký rytířský turnaj o ruku dračí princezny, pasování ochránců starohradských pohádek, jarmark, soutěže, hry a písničky. Program probíhá od 10 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám