Hlavní obsah

Netradiční masopust ve Vlčnově připomněl let člověka do vesmíru

Novinky, František Zemek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Folklorní bašta slovácký Vlčnov prožívá netradiční masopustní oslavy několik let. Pořádá je parta chlapů, která si říká Žlutý balet, to podle barvy triček, ve kterých chodí hrát fotbal. Letošní masopust procházel vesnicí, aby připoměl padesát let od letu prvního člověka do kosmu.

Foto: František Zemek

Dokonce i replika rakety Vostok se nemálo podobala originálu a mohu prozradit tajemství o tom, že byla zhotovena z pěti plechových barelů.

Článek

Vlčnov má svou folklorní tradici bohatou - i dnes chodí baběnky ve fěrtůškách v neděli do kostela, není problém sem tam narazit na krojovou svatbu a vlčnovskou Jízdu králů znají snad všude.

Pořádání masopustního veselí se proto každoročně pořádá na nějaké téma. O jeho výběru se vedou v klubovně Žlutého baletu veliké spory, které se kolikrát táhnou i mnoho měsíců.

Letos se nakonec dospělo k výběru události staré půl století. Let prvního člověka do vesmíru připomněla mj. replika rakety Vostok sestavená z pěti plechových barelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám