Hlavní obsah

Na vernisáži fotografií Roberta Rohála v Kroměříži zazpíval šansoniér Jiří Bartoň

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vernisáží s bohatým hudebním programem byla v pátek 22. června zahájena ve foyer Domu kultury v Kroměříži fotografická výstava Návraty černovlásky. Jejím autorem je fotograf a publicista Robert Rohál, který právě na této kolekci prezentuje černobílé portréty své „dvorní“ modelky Soni Drábkové.

Foto: Robert Rohál (archiv)

Robert Rohál se svou "dvorní" modelkou Soňou Drábkovou.

Článek

Vernisáž zahájil herec a zpěvák Jiří Bartoň, který vzápětí předal slovo Romaně Blažkové. Ta nejdřív představila autora výstavy, aby potom pohovořila o jeho tvorbě, přičemž citovala některé z recenzí na jeho fotografie – v jedné ho dokonce přirovnávají k legendárnímu fotografovi Tarasu Kuščynskému. Hudební program patřil Jiřímu Bartoňovi a šesti písním šansonového typu v jeho podání.

„Jirka zpíval jak Bůh a jsem moc rád, že tady v Kroměříži za doprovodu mladé talentované pianistky Marie Drkulové vystoupil. Myslím, že i návštěvníkům vernisáže se jeho příjemné a výsostně profesionální vystoupení líbilo,“ řekl Robert Rohál, vystavující v Kroměříži už popáté.

Nyní se ve foyer Domu kultury v Kroměříži představuje dvaceti fotografickými obrazy, na nichž zachytil v různých podobách modelku Soňu Drábkovou. Jde o velkoformátové černobílé fotografie přenesené na plátna. Současně nechybějí ani ukázky z Rohálovy starší tvorby – stejně jako upoutávka na výstavu, která mu paralelně běží v galerii Divadla Šumperk.

Na vernisáž v Kroměříži dorazila přibližně padesátka lidí, mezi nimiž nechybělo ani několik místních výtvarníků a fotografů, například fotograf Vladimír Hudeček nebo malířka Milada Ivánková.

„Robertovy fotografie znám a uznávám. Mají hloubku i napětí, a to se mi právě na jeho tvorbě líbí. A pak mám strašně ráda černobílé fotky… Stejně tak mě zaujal i program dnešní vernisáže. Herec Jirka Bartoň má hlas jak zvon, pozoruhodnou barvu a zpívá žánr, který je mi blízký. A navíc je to velký sympaťák,“ poznamenala jedna z návštěvnic vernisáže Marta Lednová.

Výstava Návraty černovlásky potrvá do 31. srpna letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám