Hlavní obsah

Momentálně je mi sladkobolně v Aréně a nehodlám na tom nic měnit, říká Alena Sasínová-Polarczyk

Novinky, Robert Rohál

V pátek 14. prosince uvede Komorní scéna Aréna Ostrava inscenaci Blecha, kterou režíroval Peter Gábor a ve které hraje i Alena Sasínová-Polarczyk. Právě za roli Paní Snelgravové se dostala její představitelka do nejužší nominace na Cenu Thálie za rok 2011.

Foto: archiv Aréna Ostrava

Alena Sasínová-Polarczyk se Zuzanou Truplovou ve hře Blecha.

Článek

Která představení v Aréně patří k vašim srdečním?

Určitě Višňový sad, Blecha, S nadějí, i bez ní. Shakespearova dramata mám velice ráda a hraju Královnu v Hamletovi, tak i v tomto představení se cítím hodně fajn...  A kdybych nezmínila Brenpartyju, to bych si i vyčítala - milované představení.

Komorní scéna Aréna je vaše kolikáté angažmá? Kde jste byla předtím?

Je to mé čtvrté angažmá. Svou divadelní pouť jsem začala v Těšínském divadle v Českém Těšíně, poté jsem byla ve Státním divadle v Ostravě (dnešní NDM) a v Divadle Petra Bezruče. V mém věku již netřeba velkých plánů a změn… Momentálně je mi sladkobolně v Aréně a nehodlám na tom nic měnit.

Působíte řadu let v Ostravě, ale kde máte kořeny?

Mé kořeny jsou na Valašsku, ale mám namíchanou krev a geny z různých světových stran a zeměpisných pásem.

Zajímají vás divadelní kritiky, recenze?

Ano, pokud jsou konstruktivní a sofistikované, pak vnímám, že druhá strana - kritická - mi chce něco sdělit, třeba i negativní názor, ten mi nevadí, pokud se ovšem pojmenují věci do hloubky a nezůstane vše jen v povrchním, nic neříkajícím blábolu. Takových je však jako šafránu...

V čem vás můžeme vidět v této sezóně?

Mám na repertoáru Blechu, Višňový sad, Amiga, Chlív/Paternoster, Hamleta, S nadějí, i bez ní, Brenpartiju a Vánoční hru.

Reklama

Výběr článků

Načítám