Hlavní obsah

Mladík chtěl hrát na internetu poker, kradl proto kupóny na benzínových pumpách

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý mladík si chodil na čerpací stanice pro kupóny na hru poker na internetu. Kupóny nezaplatil a způsobil škodu v řádu několika tisíc korun. Policisté ho dopadli.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Vynalézavost českých hlav je někdy neuvěřitelná. Dvacetiletému muži se zachtělo hrát poker na internetu, a tak si zašel obstarat peníze na hru formou kuponů, které se prodávají na benzínových stanicích. Využil k tomu dvě pumpy v Praze 4 a 5.

Jak docházelo k podvodu, popisuje tisková mluvčí policie Eva Kropáčová: „Muž nejdříve přistoupil k prodavačce a vyžádal si kupón s kódem, který slouží ke hře pokeru na internetu nebo jiným hrám. Prodavačka mu vytiskla z terminálu kupón v hodnotě tří tisíc korun. Ten posléze položila na pult.“

Toho mladý muž využil a bleskově si číslo opsal do mobilního telefonu. Než prodavačka zjistila, že na kartě, kterou chtěl mladík zaplatit, nejsou peníze, kód měl již opsaný a obsluha si nevědomky kupóny zase vzala. Mladík odešel a na internetu kupón uplatnil.

Takto své jednání opakoval ještě jednou s tím, že na další benzínové stanici si opsal čísla z kupónů za šest tisíc korun a taktéž je využil ke hře na internetu. „Policisté tohoto muže dopadli. Ten se při výslechu k činu doznal. Muž byl v březnu Okresním soudem Mladá Boleslav odsouzen pro jiný podvod, nyní mu za další protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let,“ dodala Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám