Hlavní obsah

Masopustní průvod projde celými Přepychami

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. února bude v Přepychách na Rychnovsku opět veselo. Spolek ProPřepychy a zdejší sbor dobrovolných hasičů totiž pořádají masopust.

Foto: Dana Ehlová

Z loňského masopustu v Přepychách. Starostka Zdeňka Seidelová (vpravo) je i letos připravena vydat souhlas ke konání masopustu v obci.

Článek

Masopustní průvod plný masek a doprovázený živou hudbou se krátce po deváté hodině ranní vydá už poosmé na pouť Přepychami. Zastávkami u mnoha obydlí obšťastní rozverné maškary své sousedy i známé a ti je na oplátku štědře pohostí.  

Ještě předtím, než se průvod vydá na cestu, musí požádat o povolení vrchnost, v tomto případě starostku Přepych Zdeňku Seidelovou. Ta jistě znovu vydá souhlas a stane se tak už tradičně před místní hasičskou zbrojnicí.

Masopust by nebyl masopustem, kdyby při něm nevoněly dobroty. Proto i tentokrát zajišťují hasiči masopustní pochoutky pro všechny účastníky akce. K zakoupení nebo ochutnání přímo na místě budou domácí jitrničky, kroupy, tlačenka, samozřejmě také zabíjačková polévka zvaná prdelačka.

A až se v pozdním odpoledni vrátí maškary s průvodem zpět, zahraje od 17 hodin hudba k poslechu i tanci v prostorách hasičské zbrojnice.   

Reklama

Výběr článků

Načítám