Hlavní obsah

Maskovaný muž se dvěma noži vyloupil benzinovou stanici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maskovaný muž se dvěma noži přepadl v sobotu 26. srpna večer benzinovou čerpací stanici ve Valašském Meziříčí.

Foto: Policie ČR

Lupiče zachytila kamera.

Článek

„Od obsluhy si vynutil peníze a s několikatisícovou hotovostí uprchl směrem k městu. Za spáchání trestného činu loupež pachateli při dopadení hrozí až deset let vězení,“ informoval ve čtvrtek 31. srpna policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Poklidnou sobotní noční službu obsluhy benzinové čerpací stanice na ulici Rožnovská ve Valašském Meziříčí narušil maskovaný muž. Vstoupil do prostoru čerpací stanice zamaskovaný, v každé ruce nůž a s jedinými slovy směřujícími k obsluze: „To je přepadení!“. Zamířil k obsluze za pult. Žena mu z obavy o svůj život otevřela pokladnu, muž sám vybral peníze a z benzinky odešel.

Policisté ihned začali po pachateli tohoto skutku pátrat. Zjišťovali také okolnosti přepadení. „Lupič vstoupil do prodejny devět minut po desáté večer. Jeho pobyt na prodejně trval jen několik desítek vteřin. Jeho následující kroky vedly směrem k prodejně Mountfield a dále do ulice Zašovská směrem k autobusovému nádraží,” řekl k sobotnímu přepadení policejní mluvčí.

Policisté nyní pátrají po muži střední postavy vysokém asi 170 centimetrů. Mluvil česky bez přízvuku. Na hlavě měl nasazenou hnědou pletenou čepici, přes tvář světlý šátek. Dále měl oblečenou světlou mikinu a na ní tmavou prošívanou vestu. Kalhoty byly pracovního charakteru, a to ostré červené barvy s černými doplňky. Na nohou bílé tenisky.

„Kriminalisté žádají občany, kteří si v danou dobu všimli pohybu tohoto muže, nebo poznají muže na fotografiích, ať sdělí informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebně,“ požádal veřejnost Vladislav Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám