Hlavní obsah

Lupič s pistolí přepadl banku, ta na něho vypsala finanční odměnu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie pátrá po ozbrojeném lupiči, který v druhé polovině listopadu přepadl banku a odnesl si desítky tisíc korun. Přepadená banka vypsala za informace vedoucí k dopadení pachatele vysokou odměnu.

Foto: Policie ČR

Pravděpodobný portrét pachatele.

Článek

Přepadení bankovního ústavu se odehrálo v úterý 22. listopadu před šestou hodinou odpolední v bance v Moskevské ulici v Praze 10. Toho dne vstoupil do pobočky neznámý pachatel se střelou zbraní a požadoval po pokladníkovi vydání hotovosti. Dostal několik desítek tisíc korun a ihned odešel.

Kriminalistům pomohly bezpečnostní kamery, umístěné v bance, s jejichž pomocí a pomocí svědků sestavili portrét pachatele. Zveřejnili tento detailní popis bankovního lupiče:

Muž ve věku 40- 45 let, střední, přibližně 185-190 cm vysoké postavy, s tmavými vlasy a v obličeji černým knírem. V době činu byl oblečen do zimní zelené bundy s kapucí, pod kterou měl béžovou mikinu, anebo košili, a tmavě šedých kalhot. Na nohou měl tmavé boty s bílou podrážkou. Na hlavě měl pletenou světle šedomodrou čepici a na očích dioptrické brýle. V pravé ruce držel žluté desky, které později uložil do pravé kapsy bundy. V levé ruce držel krátkou střelnou zbraň tmavé barvy. Hovořil česky bez akcentu a bez přízvuku.

„Za informace, které by prokazatelně přispěly k vypátrání tohoto pachatele, nabízí zmíněný peněžní ústav vysokou finanční odměnu,“ poznamenala policejní mluvčí Eva Stulíková. Její výši mluvčí neuvedla.

Informace vedoucí k dopadení a identifikaci pachatele mohou občané telefonovat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám