Hlavní obsah

Lidový dům Žabčice zve na výstavu Žabčické obrazy

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lidovém domě v Žabčicích na Brněnsku je tuto sobotu a neděli k vidění výstava prací místních umělců a kulturních nadšenců.

Foto: Jiří Smutný

Výstavní prostory se úderem třinácté hodiny zaplnily zvědavými návštěvníky.

Článek

Výstava se sice jmenuje Žabčické obrazy, ale zdaleka nejde jen o obrazy. Místní autoři na ní prezentují výsledky své tvořivé činnosti z nejrůznějších oborů.

Obrazy a obrázky představují Daniela Baráková, Kateřina Malčíková, Marie Matějová, Tereza Komárková, Karina Kroupová, Jitka Semerádová, Dominika Skoupá a Ondřej Vágner.

Fotografie nabízejí Petr Bureš, Jakub Doupovec, Marek Charouz, Leona Malčíková, Marie Matějová, Martin Semerád, Jiří Svoboda a Michal Šmerda. Autory keramiky, mozaik a sošek jsou Martina Duchoňová, Jana Fabiánková, Marta Krátká, Dana Kučerová, Michaela Kykrychová, Leona Malčíková, Filip Matěja, Marie Matějová, Svatava Měřínská, Bohdana Mirošová, Dana Saňková, Hana Soukalová a Alena Šťastná.

Šperky vytvořila Tereza Komárková, paličkované obrázky Marie Soukupová, scrapbook Denisa Semerádová, suché vazby a dekorace Šárka Poláková, cukrářské výrobky Petra Králová, loutky a patchwork Leona Malčíková. Hana Spěváková nabízí dekorace a květiny, Karina Kroupová žabčické cantuccini, Jana Bystrzonovská bižuterii, vyšívání a další rukodělné výrobky a Věra Charouzová košíky.

Výstava ukazuje, že tvůrčí činnost není obyvatelům Žabčic cizí. A vzhledem k malému počtu obyvatel obce je početnost autorů i jejich prací překvapivě vysoká.

Výstava je otevřená dnes do 19 hodin a zítra od 13 do 17.30 hodin. Chodit na poslední chvíli by se ale nemuselo vyplatit. Třeba takové cukrářské výrobky coby exponáty pomalu mizí, neboť jsou nabízeny návštěvníkům, a ti je rozhodně neodmítají.

Reklama

Výběr článků

Načítám