Hlavní obsah

Lidé chválí strážníky za ochotu a vstřícnost

Novinky, Redakce Novinky.cz

Činnost Městské policie Ostrava zhodnotilo během letošního srpna a září přes tisíc obyvatel moravskoslezské metropole. Podle tohoto průzkumu, který zpracovala agentura Datamar, spokojenost s ostravskými strážníky za poslední tři roky vzrostla.

Článek

„Zatímco v roce 2007 popisovalo pozitivní zkušenost s městskou policií čtyřicet procent dotázaných a negativně práci strážníků zhodnotilo 60 procent respondentů, v letošním roce se tento poměr obrátil,“ sdělila jednatelka Datamaru Lenka Mynářová s tím, že lidé ocenili hlavně vstřícné jednání, příjemné vystupování a ochotu pomoci. Při minulém průzkumu tato odpověď zcela chyběla.

„Průzkumu se letos v létě zúčastnilo celkem 1052 lidí. Kromě toho, že jsme výsledky srovnali s průzkumem z roku 2007, jsme zmapovali vnímání strážníků-okrskářů, kteří u městské policie začali působit až po minulém dotazování,“ uvedla ostravská mluvčí Andrea Vojkovská a dodala, že nejméně spokojeni jsou obyvatelé městské části Přívoz.

Mimo jiné průzkum prokázal, že lidi trápí nárůst počtu deliktů, což pro ně znamená častější konfrontaci s negativními jevy, jakými například jsou popíjení alkoholu na veřejnosti, znečišťování veřejného prostranství, problémy s bezdomovci a podobně.

Pouze osm procent dotázaných lidí však uvedlo, že v posledním roce zaznamenalo nějakou změnu v činnosti městské policie. Což ředitele MPO Zdeňka Harazima mrzí. Podle něj se musí zlepšit situace především v oblasti práce okrskářů, kteří pracují v ostravských městských částech nově od loňského roku. „Zatím se nám nepodařilo funkci okrskáře pořádně zpropagovat, aby o ní lidé věděli,“ přiznal ředitel.

Podle Mynářové tak má povědomí o okrskářích jen 38 procent obyvatel a osobně jej zná dokonce pouhých 13 procent respondentů. (den)

Reklama

Výběr článků

Načítám