Hlavní obsah

Legenda se vrací aneb Balada pro banditu opět na jevišti Divadla Jiřího Myrona

• Aktualizováno
Novinky, Robert Rohál

V pořadí už třiadvacátou reprízu legendárního muzikálu Balada pro banditu uvede v pátek 20. září Národní divadlo moravskoslezské. Inscenace, kterou režíroval Peter Gábor, je plná emocí, které vzbuzují sugestivní herecké výkony stejně jako přesvědčivá pěvecká a taneční čísla.

Foto: archiv NDM Ostrava

Veronika Lazorčáková jako Eržika a Igor Orozovič jako Nikola Šuhaj v ostravské inscenaci muzikálu Balada pro banditu.

Článek

Příběh Nikoly Šuhaje a jeho milé Eržiky rozehrál současný šéf činohry Peter Gábor na obrovské scéně Divadla Jiřího Myrona, přičemž udělal jen dobře, když využil talentu a umu scénografa Jana Štěpánka, kostýmní výtvarnice Kataríny Holkové, choreografa Jaroslava Moravčíka, sbormistra Jiřího Šimáčka a kapely vedené Vlastimilem Šmídou.

Celé toto tvůrčí seskupení se pak mohlo opřít o léty prověřený materiál z dílny Milana Uhdeho a Miloše Štědroně, který pak přímo na scéně rozehrává skvělý činoherní - a přece tolik muzikální - soubor Národního divadla moravskoslezského.

V hlavní roli zbojníka Nikoly Šuhaje publikum opět uvidí dnes už hostujícího Igora Orozoviče, postavu Eržiky hraje a zpívá Veronika Lazorčáková. Spolu s ústřední dvojicí se na jevišti objevuje celá plejáda herců činoherního souboru NDM – Jan Fišar, Veronika Forejtová, David Viktora, Vladimír Polák, Jaroslav Rusnák, Andrea Mohylová, Daniela Kupčíková, František Strnad, Pavlína Kafková, Marie Logojdová, Miroslav Rataj a další.

Třiadvacátá repríza úspěšného muzikálu Balada pro banditu je na programu Národního divadla moravskoslezského v pátek 20. září v 18.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám