Hlavní obsah

Korunka pro letošní Českou Miss a Miss Universe Slovenské republiky bude udělena o víkendu

Novinky, Lenka Žáčková

Dvanáct nejkrásnějších dívek z Česka a Slovenska se bude 25. srpna v Praze ucházet při finálovém večeru o korunku, kterou získá nejkrásnější dívka. Trofej pro letošní ročník soutěže vytvořila česká rodinná šperkařská firma JK Jitka Kudláčková.

Foto: JK Jitka Kudláčková

Finalistky si korunku už prohlédly, některé i vyzkoušely

Článek

Česká Miss letos spojila své síly se slovenskou Miss Universe a už teď je jisté, že soutěž je příslibem vysoké úrovně. Každá země si vybere svojí vítězku a navíc bude zvolena československá královna krásy. Boj to jistě bude lítý, všechny finalistky České Miss a Miss Universe Slovenské republiky 2019 jsou opravdu krásné.

Přípravy vrcholí a zastihnout někde dívky, tak trochu neformálně, je téměř nemožné. Jedno z posledních setkání se konalo ve zlatnické dílně JK Jitka Kudláčková, kde se dokončovaly korunky pro nejkrásnější dívky.

V dílně JK Jitka Kudláčková vznikalo opravdové umělecké dílo. Zkušený tým se snažil do korunky zanést společné prvky Čechů a Slováků. Prvním společným prvkem jsou národní barvy. Bílou znázorňuje stříbro, které je proloženo červeným zlatem a modrými topazy. Dalším společným rysem, který je typický pro obě země, je paličkovaná krajka a v tomto duchy byly vytvořeny boky korunky. Dále korunka odkazuje na historii řemesla obou zemí a je inspirována původními českými korunami, které byly dříve vyráběny z cizelovaného zlatého plechu a v neposlední řadě dílo ctí ladné a oblé slovanské tvary.

Na tvorbě korunky se podíleli převážně muži. Designér David G. Hrubec a Dušan Mlynarčík, Jitka Mlynarčík Kudláčková na celou realizaci odpovědně dohlížela.

„Korunku jsem nechala čistě na mužích v našem týmu. Přišlo mi krásné, že muž vytvoří korunku pro ženu. Jen jsem se snažila stále apelovat na to, aby korunka vítězce nespadla z hlavy. Jsem ráda, že se nám podařilo vymyslet patent tak, aby korunka byla flexibilní a přizpůsobila se tvaru hlavy vítězky,“ vysvětluje přední česká designérka šperků.

Finálový večer jediné národní soutěže krásy proběhne 25. srpna v Hudebním divadle Karlín v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám