Hlavní obsah

Kelly Family se vrací, avšak bez nejoblíbenějšího člena Paddyho

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Kelly Family před nedávnem oznámila comeback, v rámci kterého vydá album s předělávkami starších hitů a odehraje také tři exkluzivní koncerty v německém Dortmundu. Fanoušci však budou postrádat jednu osobu, frontmana Paddyho, který platil vždy za největšího showmana této hudební skupiny.

Foto: Kelly Family

Kelly Family 2017

Článek

Nové album kultovní kapely Kelly Family pod názvem We Got Love vychází 24. března a bude obsahovat především předělávky těch největších hitů z 90. let.

Proč raději kapela nevsadila na zbrusu nové písně, o tom diskutují snad všichni hudební kritici. Avšak hudební svět již několikrát zažil překvapivé momenty, kdy některé kapely slavily se svými nově přezpívanými písněmi větší úspěch než s jejich původní verzí. Zda se to podaří i Kellyovcům, to je zatím ve hvězdách. Návrat by to byl opravdu grandiózní. O velkém úspěchu není již nyní pochyb, vždyť této kapele se podařilo vyprodat všechny tři koncerty v dortmundské Westfalenhalle, která byla v 90. letech největší koncertní halou Německa.

Na novém albu Kelly Family se také objeví autorská píseň Miracles „československého” zpěváka Norberta Peticzkého, který originál této písně nazpíval a vyprodukoval ve studiu s Kathy Kelly. Hudbu k songu napsal Kuba Kubín.

Tohoto comebacku se však nebudou účastnit dva důležití členové z původní Kellyovské sestavy. Chybět bude Maite, která je nyní v Německu velkou hvězdou a věnuje se populárním šlágrům. Její album dobývá přední příčky tamních hitparád a Maite má tak našlápnuto na slibnou kariéru i bez svých sourozenců.

Více však budou fanoušci v nynější Kelly sestavě postrádat frontmana Paddyho, který nyní vystupuje pod svým pravým jménem Michael Patrick Kelly. Po vystoupení z kláštera, kde šest let působil jako mnich, vydal Paddy své album Human, které se drželo několik týdnů na 3. příčce německých hitparád. Jeho koncerty jsou neustále vyprodány, loni v září také v rámci svého klubového turné Human vyprodal pražský Palác Akropolis. Tento charizmatický umělec slaví velké úspěchy po celé Evropě a stal se jedním z nejvlivnějších zpěváků v Německu.

Nyní Paddy nahrává nové album v londýnském studiu s předními britskými producenty, což znamená, že kvalita bude nadstandardní. Toto album vyjde na jaře tohoto roku a Paddy se také vydá na letní open air turné po Německu. Jeho jediné vystoupení mimo Německo se uskuteční právě v České republice, a to 19. srpna v Sedmihorkách u Turnova v rámci Happy Faces Festivalu.

Jen jsou všichni fanoušci zvědaví, jak si Kellyovic bratři a sestry poradí bez frontmana a showmana Paddyho, na kterém především celá show stála. Kellyovci byli však vždy velice kreativní a tak na koncertech v Dortmundu rozhodně nebude o dojemné okamžiky nouze. Paddy však bude chybět tisícům diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám