Hlavní obsah

Jesenická porodnice nabízí rodičkám dva nové nadstandardní pokoje

Novinky, Radka Miloševská

Jesenická nemocnice vyhověla četným žádostem rodiček a na oddělení šestinedělí nechala vybudovat dva nové nadstandardní pokoje, kde se budou čerstvé maminky cítit jako doma. Investice do stavebních úprav a vybavení vyšla na půl milionu korun.

Foto: archiv nemocnice

Jesenická nemocnice vyhověla četným žádostem a nechala vybudovat dva nové nadstandardní pokoje, kde se budou čerstvé maminky cítit jako doma.

Článek

„Každá druhá maminka, která k nám přijela rodit, se hned u příjmu informovala na možnosti nadstandardního pokoje. Dosud jsme mohli nabídnout pouze možnost vyhradit pokoj pro jednu ženu, a tedy z něj udělat jednolůžkový.

Sociální zařízení, které je sice rok a půl zpátky moderně rekonstruované, je však společné pro všechny hospitalizované rodičky. A je přirozené, že ženy po porodu chtějí mít co nejvíce soukromí. Proto jsme se rozhodli dva pokoje zcela zrenovovat a propojit se sociálním zařízením,“ vysvětlila primářka gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Výsledkem rekonstrukce jsou dva moderní nadstandardy. První pokoj je menší a disponuje lůžkem pro maminku, stolem s židlemi, přebalovacím pultíkem pro miminko a televizorem. Druhý větší apartmán nabízí navíc ještě vlastní kuchyňský kout s lednicí.

Do provozu uvedla nemocnice oba pokoje na počátku července, od té doby jsou neustále plné. Enormní zájem maminek podporuje i příznivá cenová politika nemocnice. Za menší z pokojů účtuje nemocnice 300 korun na den, větší pak vyjde na 500 korun za den. „Už jsme se setkali i s tím, že si rodina objednala oba pokoje naráz a v menší místnosti spal tatínek,“ prozrazuje primářka Chrastinová s tím, že nadstandardy není možné si objednat předem.

„Ačkoliv se vždy snažíme vyjít vstříc, z organizačních důvodů není možné si tyto pokoje předem zarezervovat. Jsou-li oba obsazené, mají maminky i nadále možnost si za 200 korun za den nechat standardní pokoj vyhradit pouze pro sebe,“ doplňuje MUDr. Jana Chrastinová.

Gynekologicko-porodnické oddělení Jesenické nemocnice disponuje celkem 22 lůžky. Každoročně je zde hospitalizováno okolo 300 rodiček. V prvním pololetí letošního roku přijelo do Jesenické nemocnice rodit 127 maminek, které zde přivedly na svět 130 dětí. Mezi novorozenci byla troje dvojčátka, 61 chlapců a 69 děvčátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám