Hlavní obsah

Jakubák open 2017 se blíží

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Bolka Polívky pořádá v pátek 30. června na Jakubském náměstí v Brně u příležitosti zakončení 24. divadelní sezóny tradiční turnaj ve stolních kuličkách Jakubák open 2017.

Foto: Jiří Smutný
Článek

„Jakubák open 2017 nese podtitul 'Neboj se a cvrnkni si!' neboť cvrnknout si je lidské. Nikdo by se toho neměl bát,“ tvrdí režisér turnaje Vojtěch Fatka.

Účastníci turnaje se začnou sjíždět v 15 hodin. Po slavnostním zahájení, přísaze hráčů a naražení Klaunova škopku vypukne krátce po 16. hodině samotný match. Dramatické klání týmů nejen brněnských divadel o putovní Pohár Zrcadlové kuličky v menším než malém důlku doprovodí skupina The Newmour Experience.

Jednotlivá kola turnaje budou proložena i drobnými parateatrálními akcemi, jako je Velký koncert malých muzikantů nebo nasazení speciální taneční a baletní jednotky. Po finále turnaje, které je plánováno na 17.30 hodin, se uskuteční slavnostní ceremoniál s vyhlášením výsledků a všelidovou degustací Klaunova škopku.

Závěrečný den sezóny 2016/2017 uzavře v 19 hodin „best of“ vydání oblíbeného občasníku Re-Kabaret, komponovaného večera plného klaunských gagů a dobrého humoru. To nejlepší z Re-Kabaretů Divadla Bolka Polívky v podání Jarky Sýkorové, Floranta Golfiera, Michaela Chovance, Ondřeje Klíče, Lukáše Karáska, Mirka Sýkory, Pavola Seriše a Filipa Tellera doprovodí Capella Claunica.

Diváci se mohou těšit na oblíbené sestavy sokolských cvičenců, duo montérů se žebříkem a mnoho dalšího. Jako speciální host vystoupí imitátor a glosátor politického dění Adam Vrbas.

Reklama

Výběr článků

Načítám