Hlavní obsah

Investice do dětských hřišť v plzeňském centrálním obvodu nekončí

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 91 dětských hřišť a pískovišť už najdete na území Městského obvodu Plzeň 3. Je mezi nimi i jedenáct větších komplexů, ve kterých jsou kromě dětských koutků také víceúčelová hřiště. Radnice navíc hodlá v rozšiřování míst pro dětské dovádění pokračovat.

Foto: Miroslav Knotek

Multifunkční hrací sestava Santa Maria s lanovým mostem a skluzy na hřišti v ulici K. Steinera

Článek

Úpravy a rozšiřování dětských hřišť ve správě centrálního obvodu budou pokračovat i ve druhém pololetí tohoto roku. Na stávající dětská hřiště například přibydou větší sestavy a hrací prvky podobně, jako tomu bylo nedávno v Čermákově ulici na plzeňských Borech.  

„V červenci jsme nechali nainstalovat multifunkční hrací sestavu Santa Maria s lanovým mostem a skluzy na hřišti v ulici K. Steinera za OC Albert. K ní ještě přibyde nízkopodlažní kolotoč. O sestavu s lanovým tunelem a skluzavkou se rozšíří také dětské hřiště v Mandlově ulici na Borech“, vypočítává místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka.  

Na základě vizuálních kontrol a odborných technických revizí probíhá pravidelná údržba a opravy jednotlivých částí, obložení pískovišť, laviček i oplocení dětských hřišť. Dopadové plochy pod hracími atrakcemi jsou kromě pravidelných kontrol také doplňovány pískem nebo kačírkem.

„Pečlivě dbáme na to, aby bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení v našem obvodě byla prvořadým kritériem, a proto je kontrolujeme každý týden a během každých tří měsíců se pak provádí pravidelné odborně technické kontroly všech prvků včetně revizní zprávy a fotodokumentace. Proto je také v plánu likvidace velkého hracího prvku Letadlo v Lábkově ulici, který je na hranici životnosti a bude nahrazen novou multifunkční hrací sestavou“, dodává Procházka.      

Reklama

Výběr článků

Načítám