Hlavní obsah

Heřmanické dechovky s pěticí účinkujících kapel

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctý ročník přehlídky dechových hudeb se v Dolních Heřmanicích uskuteční v sobotu 10. srpna, představí se pětice dechových kapel.

Foto: Karel Novotný

Muzikanti Ladislava Prudíka, dechová hudba z Dolních Heřmanic

Článek

Obec Dolní Heřmanice leží na samém konci okresu Žďár nad Sázavou, poblíž Velkého Meziříčí a také dálnice D1.

V této malebné vísce v čele se starostou Josefem Prudíkem pořádají místní organizace a spolky celoroční řadu kulturních a sportovních akcí pro své spoluobčany i širokou veřejnost. Mezi tradiční každoroční velkou akci patří Heřmanické dechovky, festival dechových hudeb, který se koná v přírodním areálu na Letním parketu.

Jedenáctý ročník bude na programu v sobotu 10. srpna od 15.00 do 22.00 hodin. Vystoupí dechové hudby Bludověnka s kapelníkem Miloslavem Příhodou, Moravská Veselka s kapelníkem Jaromírem Školoudíkem, Sebranka s kapelníkem Lubošem Průšou, domácí Muzikanti Ladislava Prudíka a Vacenovjáci s kapelníkem Petrem Grufíkem.

Pořadem bude provázet populární zpěvák, bavič a moderátor Karel Hegner z Brna. Areál je zastřešen, a proto se akce koná za každého počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám