Hlavní obsah

Helena Vondráčková se mezi ostřílenými herci v seriálu Gympl s(r)učením omezeným neztratí

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi známými herci jako je Ondřej Brzobohatý, Pavla Tomicová, Lucie Benešová, Dana Batulková, Karel Heřmánek nebo Zuzana Bydžovská, kteří se objevují v televizním seriálu Gympl s (r)učením omezeným, můžeme vidět i zpěvačku Helenu Vondráčkovou. Hraje sebe samu.

Foto: archiv Heloušové- Oficiální fanklub

Pavla Tomicová a Helena Vondráčková v seriálu Gympl s (r)učením omezeným.

Článek

"Není to velká role. Původně byly plánovány jen čtyři díly, kde se objevím, teď mám pocit, že jsem se jim nějakým způsobem zalíbila, a tak to pokračuje dál a dál," říká Helena Vondráčková.

V seriálovém ději připravuje novou desku, pro kterou vybírá po školách pěvecké sbory. Jedním z nich je i sbor, který na gymnáziu vede profesor Adam Kábrt v podání Ondřeje Brzobohatého.

Samu sebe zpěvačka ztvárnila také ve filmu, například v hudebním snímku Vladimíra Síse Zpívající film (1972), kde měla za partnera Waldemara Matušku, anebo v hudební komedii Romance za korunu (1975), který natočil režisér Zbyněk Brynych a ve kterém se objevili také Karel Gott, Naďa Urbánková, Jiří Schelinger nebo Rudolf Cortés.

Do filmografie Heleny Vondráčkové patří i titulní role v hudební pohádce Šíleně smutná princezna (1968) režiséra Bořivoje Zemana, zpěvačka Marcela v crazy komedii Jen ho nechte, ať se bojí (1978), kterou natočil režisér Ladislav Rychman, nebo lékařka v Troškově komedii Kameňák 2 (2004).

Vděčné herecko-pěvecké příležitosti dostala zpěvačka na televizní obrazovce - zatímco režisér Ladislav Rychman ji obsadil do role půvabné podvodnice v hudební hříčce Letní romance (1975), ještě předtím jí Ivo Novák svěřil hlavní roli v muzikálu Příliš krásná dívka (1973). Muzikálové ladění měly ostatně i zábavné pořady typu Svatební cesta (1977), Báječné ženy na létajících strojích (1978) nebo Zpěváci na kraji nemocnice (1982).

Nicméně právě Příliš krásná dívka, ke které napsali scénář dnes renomovaní tvůrci Miloň Čepelka a Zdeněk Svěrák, měla smůlu a dnes ji už nikdo neuvidí, neboť ihned po odvysílání byla zničena.

Vypráví o tom autor scénáře Miloň Čepelka: "Přes hudebního skladatele Zdeňka Petra jsem se seznámil s Vladimírem Dvořákem, vedoucím dramaturgem zábavy, a tak jsme se dohodli, že uděláme muzikál. Zdeněk Petr napsal pěknou muziku, režie se ujal Ivo Novák a vše bylo fajn. Kromě Heleny v tom hrál Miloš Kopecký, Vašek Neckář, Milan Drobný, Blanka Waleská, Václav Sloup a další, jenomže to bylo v době, kdy se soudruh Husák zrovna ujal prezidentství a den po televizní premiéře byl v Hradci Králové na dožínkách. On se tam do muzikálu trefoval s tím, že nás teď přece nezajímají milostné problémy vysokoškoláků, nás by měl spíš zajímat boj o zrno. A víte, co udělala televize? Radši to pro jistotu hned smazali… To mě dodneška z minulosti opravdu mrzí."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám