Hlavní obsah

Hasiči z Malčic uspořádali rockový večer završený vystoupením Primátor Dittrich Experience

Novinky, Petr Hejna

Vlahá sobotní noc v jihočeských Malčicích patřila živé hudbě od začínajících muzikantských elévů po zkušené hráče.

Foto: Petr Hejna

pod pódiem

Článek

Na prostoru u místní hospody zorganizoval zdaleka ne poprvé tamní Sbor dobrovolných hasičů večer plný hudby sestavený z kapel z nedalekého okolí, takže později zahráli např. s Radobytcemi svázaní Keys, písečtí Nohama nad zemí a závěr patřil písecko-třebkovsko-kamennoújezdské partě Primátor Dittrich Experience

Kapela čerpá z repertoáru původní sestavy Primátorů, kde hudbu skládal klávesista Martin Vokroj. Nynější hudební těleso staré skladby interpretuje v nových aranžích i pojetí, k čemuž napomáhají především „nováčci“ na postu bubeníka a kytaristy, tedy zkušení muzikanti Dan Hubakek a autorsky též zastoupený Crazy Petr.

Oba působí spolu například v kapele Southern Crazy Men doprovázející frontmana legendárních The Primitives Group Ivana Hajniše. Uvedené bluesové seskupení SCM i s Hajnišem, který od roku 1969 žije v emigraci, vystoupí tento týden v pátek večer U Bejka v Českém Krumlově a v sobotu odpoledne v Kamenném Újezdu u Českých Budějovic. Tam ostatně zahraje i kapela 2 Generations, kde se rovněž oba zmínění muzikanti potkávají, Crazy Petr coby frontman bandu a Dan jakožto zatím příležitostný host.

PDE tentokrát byli oslabeni o zpěvačku Blanku Hrdinovou, jejích partů se ujala piano a varhany páně Hammonda obsluhující Samuela Troblová, s dřívější historií kapely svázaný Jarda Lískovec obstarával krom baskytary zkraje stávkující projekci, a další z duchovních otců bandu Milan Princ jako vždy zadeklamoval něco ze svých veršů, a to ve skladbách Nevěřím a Město spí. Pružně zareagoval na potřebu publika, vyžadujícího přídavek, a s podporou bubeníka a kytaristy završil produkci kapely neplánovaným výstupem.

Vydařené počasí napomohlo k dobré atmosféře této kulturní akce pod širým nebem  

Video i foto z akce zde: http://www.transfernet1.wz.cz/mal.htm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám