Hlavní obsah

Filmovka v Hradišti láká i na divadlo

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní filmová škola v Uherském Hradišti, která startuje 24. července a končí 1. srpna, nachystala na letošek celou řadu zajímavých doprovodných akcí. Bohatý a lákavý bude například divadelní program, jehož vrcholem bude oceňovaná inscenace Divadla Na zábradlí Zlatá šedesátá.

Foto: Divadlo Na zábradlí

Zlatá šedesátá

Článek

V pátek 24. července uvede Divadlo Líšeň hru Putin lyžuje, adaptaci knihy Anny Politkovské, zavražděné ruské novinářky. "Skrz montáž drobných příběhů vystává obraz současného ruského prezidenta, jeho nástupu k moci a politických praktik," přiblížila mluvčí festivalu Radka Piskačová.

Sobota 25. července bude patřit českému beatníkovi, básníkovi Václavu Hrabětovi. Divadlo NaHraně představí svou inscenaci Hrabě 2.15: Bez dechu.

Neděle potěší příznivce japonského divadla. "Malé divadlo kjógenu, japonských frašek, uvede kusy jako Velké prádlo, Připoutaný k tyči a Horský asketa zlodějem tomelů," vyjmenovala.

V pondělí 27. července se diváci mohou těšit na fyzické básnictví Petra Váši.

Úterý bude patřit zavedenému souboru Buchty a loutky, který v Uherském Hradišti sehraje představení Don Šajn, a Divadlu Na zábradlí, jenž představí svou inscenaci ověnčenou Cenou Alfréda Radoka z roku 2013 Zlatá šedesátá aneb Deník Pavla J. "Tvůrci vycházeli z více než tisícistránkového deníku Pavla Juráčka, jehož filmy jako Postava k podpírání a Případ pro začínajícího kata, které budou na Filmovce uvedeny, patří k vysoce ceněným počinům československé nové vlny," řekla mluvčí.

Monodrama herečky Nataši Burger o podobách ženy s názvem Vlny diváci uvidí ve středu 29. července.

Novátorské metody reprezentuje čtvrteční Teatr Novogo Fronta z ruského Sankt-Petěrburgu a předposlední den Filmovky vystoupí brněnský Buranteatr s představením Příběhy nečekaných konců, adaptací povídek slavného britského autora Roalda Dahla, jenž vynikal ve schopnosti překvapovat své čtenáře.

Vstupenky na divadelní program je možné zakoupit přes akreditační systém LFŠ v sekci Zboží, omezený počet vstupenek pro obyvatele města Uherské Hradiště bude k dostání od 1. 7. 2015 v Městském informačním centru Uherské Hradiště.

Více na www.lfs.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám