Hlavní obsah

Festivalový zámek zažije ve středu pohádkový den s KORUNKOU LUHAČOVICE

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školou kouzel s Jirkou Hadašem začne ve středu 4. června ve zlínském Festivalovém zámku Pohádkový den s KORUNKOU LUHAČOVICE. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program. Čeká je adrenalinový den, pěvecká soutěž Korunkový Slavíček nebo koncert známých osobností a autogramiáda.

Foto: Michaela Mitáčková

V zámku natrefí děti i dospělí na pohádkového krtečka.

Článek

Program začne v 9 hodin a skončí před 19. hodinou opět školou kouzel.

„Na celý den se už moc těšíme. V 10 hodin přijedou do parku profesionální hasiči, kteří předvedou svoji techniku i ukázky zásahové práce. Nebude zde chybět ani výtvarnice Jana Kubečková, která je autorkou našich korunkových panenek. Spolu s ní si budou moci děti i dospělí vyzkoušet, jak se taková panenky vyrábí,“ řekla ředitelka občanského sdružení KORUNKA LUHAČOVICE Veronika Záhorská.

Hlavním programem celého dne bude pěvecká soutěž KORUNKOVÝ SLAVÍČEK, která začne v 15 hodin. Samotné soutěži bude předcházet od 12.00 registrace soutěžících, kteří se o první místa utkají ve třech kategoriích: do 6 let, od 6-11 let, od 11-14 let. Podmínkou je zazpívat lidovou nebo pohádkovou píseň za doprovodu Korunka bandu v čele s Josefem A. Náhlovským.

„Hlavní korunkové odpoledne bude moderovat Ruda z Ostravy, se kterým odpoledne pokřtíme i panenku „Rudánka“. V porotě kromě něho usedne také Josef A. Náhlovský, Martin Dejdar, Bára Basiková, Jiří Hadaš nebo Roman Kresta,“ doplnila Veronika Záhorská.

Po skončení soutěžní části si vítězové zazpívají na společném koncertě s Josefem A. Náhlovským a Korunka bandem a hosty soutěže, včetně porotců. Poté se mohou lidé těšit i na autogramiádu hostů a porotců.

„Bude to den plný zábavy pro malé i velké. V parku Svah Zlín připravil trampolíny, jízdy na čtyřkolkách a odrážedlech. Nebudou chybět ani soutěže v jízdě zručnosti,“ řekl jeden ze spoluorganizátorů dne Michal Cepek ze Svahu Zlín.

Během dne se budou na zámku prodávat také festivalové panenky Korunky. Výtěžek z jejich prodeje věnuje KORUNKA LUHAČOVICE a organizátoři festivalu šestileté Terezce Skládalová, která má diagnostikovaný Diabetes Mellitus 1. typu. V prodeji budou i obrazy namalované Davidem Fibichrem, který trpí vzácnou nemocí motýlích křídel a kterého KORUNKA LUHAČOVICE dlouhodobě podporuje. Výtěžek z prodeje obrazů získá zpět David Fibichr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám