Hlavní obsah

Dvanáctý ročník Pivovarských dnů na brněnské Staré radnici se blíží

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 20. května začínají v centru Brna tradiční dny s malými pivovary. Ochutnávku piv každoročně doplňuje i bohatý kulturní program.

Foto: BKC
Článek

Brněnské kulturní centrum a česká pivovarnická společnost K Brewery Trade připravily další ročník oblíbených slavností s malými pivovary. Slavnosti se již tradičně konají v ulici Radnická a na nádvoří Staré radnice a letos začínají v pátek 20. května. 

Pro návštěvníky bude přichystána ochutnávka třicítky tradičně vyráběných piv ze sedmi pivovarů Čech a Moravy, včetně několika novinek. Například Pivovar Černá Hora představí světlý ležák Páter nefiltrovaný, který byl uveden na trh teprve v únoru letošního roku.

Připraveno bude také několik stánků s občerstvením. Sběratelé i další zájemci si mohou ve stánku s propagačními materiály všech zúčastněných pivovarů zakoupit suvenýry. Novinkou slavností bude možnost čepování do pivních sklenic, které si mohou návštěvníci zakoupit právě na stánku se suvenýry. 

Doprovodný kulturní program na nádvoří Staré radnice láká na směsici koncertů pop-rocku, klasického rocku, swingu a country. Návštěvníci se mohou těšit například na Poutníky, Nešvilský krúžek nebo Joe Cocker revival. 

V pátek 20. května se pivo začne čepovat ve 13 hodin, kulturní program začíná v 16 hodin koncertem Ukulele orchestra, který baví svými netradičními úpravami hitů.

V sobotu 21. května se stánky otevřou v 10 hodin, koncerty začínají ve 14 hodin. 

Podrobný program celé akce včetně dalších informací o zúčastněných pivovarech najdete na webu Brněnského kulturního centra: http://www.bkc.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám