Hlavní obsah

Doly u Dobrušky ovládl dolský Bike cup

Novinky, Jana Melicharová

Nedělní odpoledne patřilo na Dolech u Dobrušky dětem, kde pro ně zdejší dobrovolní hasiči uspořádali tradiční dolský Bike cup.

Foto: Jana Melicharová

Vypětí ve tváři malého závodníka

Článek

Dobrovolní hasiči z Dolů u Dobrušky a jejich spřátelený Triklub Dobruška uspořádali pro školní a předškolní děti ve věku od 2 do 11 let již 6. ročník tradičního dolského Bike clubu.

Jelo se v kategorii koloběžky, odrážedla a kola. Malé děti závodily na 80 metrů dlouhé trati u kostela sv. Ducha, který tvoří dominantu Dobrušky a známý je také z televizního seriálu F. L. Věk. Starší děti pak jezdily vytyčený okruh vedoucí přes část Dolů.

„Minulost tohoto závodu není jednoduchá. S myšlenkou uspořádat cyklistický závod pro děti přišla naše nynější členka Martina Rašková. První ročníky se pořádaly pod záštitou Triklubu Dobruška. Pak nastaly problémy s jeho uspořádáním, proto jsme se rozhodli, že se staneme hlavními pořadateli a Triklub Dobruška nám pomůže s jeho technickým a materiálním zajištěním. A tak se letošní již 6. ročník konal plně v naší režii a hlavní pořadatelkou byla Martina Rašková,” uvedl starosta SDH Doly a zároveň také starosta města Dobrušky Ing. Petr Lžíčař.

A tak si krásné počasí na Dolech u Dobrušky užívalo nejen 36 malých závodníků, ale také jejich rodiče, babičky a dědečkové. K vidění bylo opravdové závodní úsilí, které se odráželo v tvářích závodníků, radost z vítězství, ale i slzičky, když se závod nevydařil. Trať byla velmi náročná, ale ne nebezpečná. Došlo sice k několika pádům, ale odnesla to pouze odřená kolena, která se do příštího ročníku určitě zahojí.

„Mnohdy byly na trati vidět zajímavé dvojice, to když samotného malého závodníka doprovázel a povzbuzoval některý z jeho rodičů. Tatínci většinou své ratolesti doprovázeli na kolech, maminky zase běhaly,” doplnil Petr Lžíčař.

Závěr celého závodu pak už patřil vyhlášení výsledků a chvíli „malé velké“ slávy, to když se některý z malých závodníků stal vítězem ve své kategorii a mohl se postavit na nejvyšší stupínek opravdových stupňů vítězů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám