Hlavní obsah

Dobřichovice oslavily znovuotevření opravené ulice

Novinky, Jiří Cysař

V sobotu 24. května v rámci slavnostního otevření zrekonstruované ulice 5. května uspořádalo město Dobřichovice velkolepou slavnost. Tato ulice je hlavní spojnicí mezi pěší lávkou a centrem města.

Foto: Jana Bečková

Starosta a hosté při slavnostním zahájení

Článek

I proto si ulice zasloužila současnou promenádní lázeňskou podobu, kterou si na sobotním odpoledni i večeru návštěvníci užívali v plné parádě. V 17 hodin při oficiálním zahájení se nad městem stahovala mračna a proslovy starosty Michaela Pánka, zástupců města, ing. Pavla Kyzlíka z Dendrologické společnosti Dobřichovice, zástupce firmy ČNES a architektonické společnosti Koucký proběhly za deště, který jakoby ulici symbolicky pokřtil.

Jako mávnutím proutku déšť ustal krátce po slavnostním přestřižení pásky, nebe se vyjasnilo a ve finále za slunečního počasí projíždělo korzo Corvette včele s motorkami Harley Davidson. A za nimi pochodovaly mažoretky s orchestrem.

Den se nakonec vydařil a pokračoval Dobřichovickou degustační mílí. K poslechu zněla příjemná živá hudba skupiny The Brownees.

Dobřichovická degustační míle

Při slavnostním otevření ulice 5. května se město Dobřichovice rozhodlo ukázat místa, která lze navštívit a jaké speciality zde mohou hosté ochutnat. Každý účastník získal mapičku s devíti stanovišti místních vináren, kaváren a restaurací, které se míle zúčastnili.

V podniku návštěvník získal razítko a při degustaci minimálně jednoho degustačního vzorku v sedmi podnicích (z devíti) se stal Absoloventem degustační míle.

Přestože akce měla vypuknout oficiálně po 17. hodině, lidé sbírali razítka poctivě již od dopoledne všude, kde již bylo otevřeno. Přijela spousta cyklistů z Prahy, ale ani místní občané nebyli pozadu. Na celé degustaci bylo nádherné, jak se lidé potkávali na ulicích, radili se, kde co mají dobrého, kolik stanovišť jim ještě chybí. V sobotu v Dobřichovicích skutečně panovala lázeňská nálada.

Věříme, že po letošním prvním ročníku, o který byl skutečně velký zájem se stane Dobřichovická degustační míle vyhledávanou každoroční jarní akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám