Hlavní obsah

Do škol ve Frýdku-Místku nastoupilo téměř šest set prvňáčků

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní školy se po prázdninách opět zaplnily dětmi. Do lavic ve dvanácti školách, jejichž zřizovatelem je statutární město Frýdek-Místek, usedlo téměř pět tisíc žáků. Svůj úplně první den ve škole zažilo zhruba šest set prvňáčků.

Foto: Jana Matějíková

prvňáci - 1. ZŠ ve Frýdku-Místku

Článek

Na základě zápisu dětí do školy mělo do 1. tříd základních škol nastoupit pět set devadesát šest žáků, což je ve srovnání s loňským rokem o osm méně. Počty ale nejsou s konečnou platností přesné, protože od doby zápisu se mohly některé děti odstěhovat, ale také přistěhovat. Dá se ale konstatovat, že počet prvňáčků v porovnání s loňským školním rokem bude podobný.

Primátor města Michal Pobucký a náměstek Karel Deutscher přivítali prvňáčky na 1. ZŠ na ulici T. G. Masaryka ve Frýdku, která se řadí ke školám s nevyšší kapacitou. V 1. C rozdali dětem keramická sluníčka pro štěstí a také svačinky.

Náměstek Petr Cvik zavítal na základní školu v Lískovci, kde spolu s ministrem životního prostředí Tomášem Janem Podivínským zahájil školní rok netradičně v tělocvičně. Ministr přijel za dětmi proto, aby jim poděkoval za vzorný přístup k přírodě a zároveň proto, aby motivoval prvňáčky k šetrnému přístupu k životnímu prostředí. Škola se dlouhodobě věnuje problematice ekologické výchovy. Žáci ve škole třídí odpad, šetří energii i vodu, na školním pozemku pečují o miniarboretum a jezírko, učí se využívat vhodný odpadový materiál a podobně. Za to všechno jsou také trojnásobnými držiteli titulu Ekoškola.  

Reklama

Výběr článků

Načítám