Hlavní obsah

Do jiné dimenze se mohou děti přenést ve zlínském Zlatém jablku

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stát se alespoň na chvíli akčním hrdinou ve sci-fi příběhu je určitě snem každého malého kluka nebo holčičky. Ve zlínském Zlatém jablku si ho od úterý 14. července mohou splnit při prázdninové interaktivní akci, během které mohou odhalovat tajemství nejmodernějších technologií.

Foto: Zlaté jablko
Článek

Děti tentokrát ve Zlatém jablku mohou nahlédnout do světa moderních technologií. „Výstava není ale určena jen zvídavým školákům, ale také jejich rodičům, kteří chtějí s dětmi prožít vzrušující dobrodružství,“ informoval ředitel obchodního centra Jiří Kratochvíl.

Návštěvníci se v období od 14. do 27. července budou mít možnost přímo v nákupní centru proplétat mezi paprsky laserové sítě, vyzkoušet si tvorbu laserových graffity, stát se bojovníky hvězdných válek v prostředí počítačových her, soutěžit a bavit se u řady dalších technologických vychytávek.

Ve všední den od 13. do 19. hodiny a o víkendu od 10. do 18. hodiny budou také k dispozici herní zóny s konzolemi Nintendo WII nebo X Box 360, speciální obrazovka s obsahem viditelným pouze speciálními brýlemi nebo laserová tužka pro tvorbu světelných obrazů. 

Co bude ve Zlatém jablku během Technic Eventu k vyzkoušení:

SPACE GAME (patro 1, u prodejny Billa) Laserové hvězdné války, které se odehrávají v reálném čase přímo před očima hráčů. Adrenalinová nálož ověří schopnost rychlé reakce pod časovým tlakem. Úkolem hry je reagovat na objekty, které se objevují před soutěžícími,

LASER GRAFFITI (patro 0, hlavní galerie) Malování světelných obrazů a nápisů laserovou tuž­kou na obří plátno přímo před zraky zvědavých kolemjdoucích, kteří vše pozorují v přímém přenosu. Pro ty, kdo si netroufnou na vlastní výtvor, bude k dispozici několik atraktivních vzorů, které mohou laserovou tužkou vykreslit.

LASERNET (patro 0, hlavní galerie) Jako z akčního filmu, kde se hrdina ocitne pár metrů před drahocenným pokladem, ale v cestě mu stojí bezpečnostní laserová síť. Tuto akční zábavu si mohou návštěvníci vyzkoušet ve Zlatém jablku díky speciální laserové síti, která při detekci pohybu mění barvu a vydává hlasový a zvukový signál.

INVISIBLE TV (patro 0, hlavní galerie) Obrazovka, kde normální lidské oko vidí pouze souvislou bílou plochu. Při nasazení speciálních brýlí se objevuje plný obraz. Cílem je rozpoznat v brýlích co nejrychleji ukázku ze sci-fi filmů.

NINTENDO WII (patro 1, u prodejny Gant) Nejoblíbenější herní konzole pro malé i velké hráče.

KONZOLE XBOX 360 (patro 1, u Présence) Sada interaktivních her Kinect.

MAGIC BALL (patro 2, před GAC) Ovládání speciální koule prostřednictvím tabletu, který ji bude směřovat přes speciální bludiště a měnit barvy. Bude se zde soutěžit o nejlepší čas nebo si dát duel s kamarádem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám