Hlavní obsah

Dívka ze Stříbra je jednou z nejkrásnějších žen světa

Novinky, Martina Sihelská

Když psaly regionální noviny v roce 2010 o Kateřině Votavové ze Stříbra, bylo to v souvislosti se soutěží Česká miss 2010, kdy se tato půvabná dívka dostala až do finálové první dvanáctky. Uběhlo pět let a nyní ji časopis Esquire zařadil mezi dvacet nejkrásnějších žen světa.

Foto: Jan Tůma
Článek

 Ve Stříbře jste už jen občas, kde nyní žijete?

  Žiji půl týdne v Praze a půl týdne v Českých Budějovicích, kde jsem otevřela i vlastní butik Roosevelt Fashion Store. Specializuji se na spodní prádlo luxusních světových značek a italskou módu. Paradoxně jdu ve šlépějích své maminky.

Poprvé jsme spolu psali reportáž před pěti lety. Za tu dobu jste za sebou nechala velkou stopu. Co Vám tyto roky přinesly?

 Po České Miss jsem odcestovala do ciziny za prací modelky. Největší školu jsem dostala v samostatném Miláně, které dodnes s láskou navštěvuji. Byla to dřina, ale člověka to nakopne. Naučila jsem se neztrácet trpělivost. Nabrala zkušenosti a teď sama zaměstnávám modelky a vyučuji chůzi.

Jste označená jako jedna z nejkrásnějších žen světa, jak to cítíte vy? Těší Vás to, je to vysněná meta, nebo máte i jiné zajímavější plány?  

Bylo to velké překvapení. Netušila jsem to, ale samozřejmě to potěší. Mám spoustu plánů do budoucna, které nebudu ale prozrazovat. Až se mi splní, tak o nich určitě uslyšíte.

S kým se vám nejlépe spolupracuje?

S kýmkoliv, kdo o tu spolupráci stojí i z mé strany.

Které nabídky si nejvíce vážíte?

Vážím si většinou všech nabídek, protože je to moje práce a jsem ráda, že mi to tak funguje. Například jsem ráda, že mohu být tváří spodního prádla WERSO. Ale před pár týdny jsem dostala nabídku od svého dlouholetého kamaráda (je to i můj manažer – Rostislav Janků) se stát patronkou nové soutěže Gentleman roku 2016 a já ji s radostí přijala.

Zbývá čas na nějaké koníčky a přátelé?  

Vzhledem k tomu, že jsem hyperaktivní, tak určitě. Ona samotná moje práce je můj velký koníček. Jak butik, tak i modeling. Ale strašně ráda vařím a vymýšlím si svoje recepty. Sportuji, a když je hezké počasí a čas mi přeje, tak se vrtám na zahradě a létám kolem domu.

 Pokud je chvilka volna, co děláte nejraději?  

Cvičím, chodím do kina a vařím pro rodinu a přátele. Samozřejmě největším a nejlepším strávníkem je můj přítel, se kterým trávím nejvíce svého volného času, protože i ten je pro nás vzácný.

Před pěti lety jste vážila 56 kg. Zdá se mi, že Vaše váha moc nezměnila? Omezujete jídelníček, anebo maminčině svíčkové neodoláte?  

Váhu mám podobnou. Přiznám se, že se nějakou tu dobu už nevážím.  Stravuji se zdravě. Nedržím diety a maminky svíčkovou nikdy neodmítnu, ta stojí za hřích, protože dlouhou dobu jsem bezlepek, bezlaktózy a stále vegetarián.

Vzpomínáte na Stříbro? Jak toto město představujete ve světě?

 Kdo by nevzpomínal na město, kde vyrůstal a prožil momentálně polovinu svého života a jeho rodina tam stále bydlí?! Stříbro má historické kouzlo.

Máte nějako své motto?

 Nemám sice žádné motto, které bych si nechala vytetovat na kůži, ale často si říkám „ co tě nezabije, to tě posílí “.

 Foto: Richard Nowak , Jan Tůma, archiv K.V. z křestu kalendářehttp://pravednes.cz/VotavovaKaterina.profil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám