Hlavní obsah

Dárek pro Nemocnici Teplice jako poděkování za péči o nedonošené děti

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v Teplicích je porodnice, ve které se některé děti rodí předčasně. Na dětském oddělení se v péči o ně stará osm sestřiček, které dostaly dárek od spolku Nedoklubko u příležitosti Mezinárodního dne nedonošených dětí. Ten se slaví každoročně 17. listopadu.

Foto: Hana Machová

Potahy na inkubátory a závěsy na postýlkách z látek od maxiMUM.cz

Článek

Koordinátorka Nedoklubka pro Nemocnici Teplice předala primáři MUDr. Jaroslavu Procházkovi Purpurové srdce a sestřičkám andělíčky s poděkováním za péči o nedonošené děti.

Nechyběly ani dárky přímo pro oddělení - deky, závěsy na postýlky, zavinovačky, sáčky na fonendoskopy, časopisy "Nejste v tom sami", omalovánky "Devět sil", chobotničky, čepičky a další dárečky pro maminky a miminka. Látky darovala Veronika Bednářová, majitelka firmy maxiMUM. Výrobky šijí, pletou a háčkují šikovné dobrovolnice.

Nedoklubko spolupracuje se všemi perinatologickými centry v ČR, je členem mezinárodní organizace EFCNI, spolupracuje s Českou neonatologickou společností ČSL JEP. Realizuje projekty, které významně podporují rodiče předčasně narozených dětí i perinatologická centra. Vydalo knihu "Vítej, kulíšku" a pravidelně vydává časopis pro podporu rodičů předčasně narozených dětí s názvem "Nejste v tom sami", jehož deváté číslo bylo právě předáno i do Teplic.

Nedoklubko tu je pro všechny blízké předčasně narozených dětí. Aby věděli, na koho se obrátit, a že v tom nejsou sami.

Reklama

Výběr článků

Načítám