Hlavní obsah

Cyklus přednášek přiblíží legendy a tajemství brněnského podzemí

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přednáškový cyklus o brněnském podzemí povede znalec nejpovolanější – Ing. Aleš Svoboda. Úvodní přednáška se v Dělnickém domě uskuteční ve středu 24. února.

Článek

Ing. Aleš Svoboda (1959) je znám jako největší znalec brněnského podzemí. Víc než třicet let vstupoval do podzemních prostor a sklepů, část z nich pomáhal zpřístupnit pro veřejnost.

Mincmistrovský sklep, labyrint pod Zelným trhem a Kostnice u kostela svatého Jakuba se staly neodmyslitelnou součástí brněnských turistických atraktivit. Samozřejmě, jde jen o část podzemních prostor, z nichž lze vyčíst mnohé o minulosti města.

K podzemí, jeho odkrývání a poznávání se váže množství událostí, příběhů, historek i legend. Kdo by mohl hovořit zasvěceněji, než ten, který po léta skryté prostory a jejich tajemství odkrýval, a je autorem knih o brněnském podzemí? Cyklus proběhne pod patronací brněnského radního, nakladatele a knihkupce Šimona Ryšavého. 

Přednáškový cyklus s názvem Legendy a tajemství brněnského podzemí zahájí první z přednášek 24. února v 18 hodin v Dělnickém domě v Juliánově. Vstup je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám