Hlavní obsah

Chodovští trojbojaři uzavřeli soutěžní rok

Novinky, Pavel Schauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní rok pro oddíl silového trojboje při TJ Spartak Chodov přinesl hojnou účast nejen na republikových, ale také na evropských a světových soutěžích.

Foto: Pavel Schauer

Zoltán Kanát (vpravo) na stupni vítězů na jedné ze soutěží

Článek

Z počátku nutno upřesnit, co silový trojboj znamená. Tento sport patří pod Český svaz silového trojboje a skládá se ze tří po sobě jdoucích disciplin. Každý soutěžící absolvuje se zvolenou zátěží: dřep s činkou na zádech, benčpres (tlak v leže na lavici) a mrtvý tah (zved činky ze země do vzpřímeného postoje).

Kromě této soutěže se pořádají ještě i samostatné soutěže v benčpresu.

Oddíl silového trojboje Chodov má celkem šest soutěžících a všichni se zůčastnili soutěží podle vlastní výkonnosti. Nejlépe si vedli Adina Hyková (ve váhové kategorii do 60 kg) a Jaroslav Hodík (do 82,5 kg), kteří se umístili: A. Hyková v benči v březnu v Praze na 3. místě a J. Hodík v trojboji kategorie masters, které se konalo dubnu v Podivíně, na prvním místě před oddílovým kolegou Pavlem Schauerem (do 82,5 kg) a Rémy Krayzlem z Lokomotivy Krnov.

Z této soutěže si J. Hodík odvezl nominaci na  ME masters v silovém trojboji, kde v červnu na domácí půdě v Plzni obsadil 5. místo a na MS masters v říjnu stále v silovém trojboji, který se konal opět v Plzni, podal opět velmi kvalitní výkon (v celkovém součtu 500 kg). Dosáhl na bronzovou medaili v mrtvém tahu a v trojboji obsadil pěkné 7. místo na světě.

Jeho oddílový kolega Zoltán Kanát (do 110 kg) na soutěži ME (také v Plzni) výkonem 787,5 kg vybojoval v trojboji nádherné třetí místo.

V září si jeli vyzkoušet Podřipský pohár v benčpresu a na to, že soutěžili poprvé, podali pěkné výkony: Gabriela Reifová (do 75 kg) 7. místo výkonem 57,5 kg a Petr Kovářík (do 60 kg) 6. místo výkonem 70 kg.

Reklama

Výběr článků

Načítám