Hlavní obsah

Českokamenicko můžete navštívit i virtuálně

Novinky, Tomáš Horyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okolí České Kamenice nyní nabízí virtuální prohlídku některých místa objektů. Můžete si tak naplánovat dovolenou či výlet s předstihem pomocí počítače.

Foto: Tomáš Horyna

Náměstí v České Kamenici.

Článek

Česká Kamenice je více než pětitisícové město ležící na okraji Národního parku České Švýcarsko a zajímavostí je, že se v tomto místě stýkají tři chráněné krajinné oblasti (České středohoří, Lužické hory a Labské pískovce), což činí toto místo unikátním.

Turisté si nyní mohou Českou Kamenici a okolí prohlédnout ve svém počítači. Občanské sdružení pod Studencem totiž nechalo vyhotovit panoramatickou prezentaci osmi zdejších míst a objektů. Celý projekt vznikl a základě obhájeného projektu v 17. otevřeném grantovém kole vyhlášeném Komunitní nadací Euroregionu Labe.

Virtuální panoramatická fotografie umožňuje návštěvníkovi libovolný pohled všemi směry, přibližování či oddalování objektů nebo automatické procházení ze snímku do další lokace. Prezentace se bude rozšiřovat.

„Již nyní jsou rozpracovány další segmenty prohlídky. Vše ale záleží na finančních prostředcích,“ prozradila předsedkyně občanského sdružení Jitka Tůmová a dodává: „V žádném případě nechceme, aby tento projekt nahradil osobní návštevu těchto míst, ale spíše bychom rádi podnítili turisty, aby se k nám vydali. Vždyť ve skutečnosti je to ještě krásnější než na fotografiích.“

Virtuální prohlídku naleznete na adrese www.virtualniceskokamenicko.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám