Hlavní obsah

Češi budou bojovat o další prvenství v turnaji Evropského poháru v elektronických šipkách

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 20. a 21. října se ve švýcarském Sulgenu koná EDU ranking, jedna z vrcholných soutěží evropské šipkařské sezóny. Ty se každoročně konají tři, první proběhl letos v září v Praze. V TOP 10 evropského žebříčku v elektronických šipkách je momentálně celkem 10 zástupců z ČR, 6 mužů a 4 ženy.

Foto: Petra Kulhánková
Článek

EDU ranking je soutěž určená pro licencované šipkaře z celé Evropy, kteří hrají na elektronických terčích.

U nás se šipkařská liga hraje na úrovni regionální, krajské i celostátní, nejprestižnější je superliga. Všichni hráči jsou podle svých výsledků v turnajích jednotlivě bodováni. Tyto statistiky vede Unie šipkových organizací, která celou republikovou soutěž zastřešuje a poskytuje také servis nejen začínajícím šipkařům, ale i našim reprezentantům. Vítězové republikových žebříčků (Českého poháru) jsou potom vysíláni na různé evropské turnaje. A v rámci Evropy patří naši šipkaři k nejlepším.

Vítězem superligy a tedy mistrem ČR pro sezónu 2016-2017 se stal tým 40+ Trutnov, který si, kromě finanční odměny, vybojoval účast v evropské Champions league EDU (European darts union je celoevropská organizace zastřešující moderní elektronické šipky). 

Po úspěchu českých barev na prvním EDU rankingu v Praze, kde naši získali celkem dvě zlaté (v hlavních kategoriích mužů a žen) a dvě bronzové medaile (kategorie mužů a kategorie losovaných dvojic), odjíždí do Švýcarska špička naší reprezentace v čele s vedoucími hráči evropského žebříčku Jiřím Brejchou a Alenou Gregůrkovou.

Třetí EDU ranking této sezóny proběhne na jaře v Lucembursku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám